Debate Ρωμανού – Γιαννούλη στον Realfm 97,8: Οι εκλογές, η «Δήμητρα» και ο Βελόπουλος

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γιαννούλης.

«Λέμε σταθερά ότι θεωρούμε όχι κομματικό στόχο, αλλά εθνική αναγκαιότητα την αυτοδυναμία. Παράλληλα έχουμε συγκεκριμένα πεπραγμένα και αυτή την εβδομάδα παρουσιάζουμε το πρόγραμμά μας. Εχέγγυο για την αξιοπιστία μας είναι ότι η πλειονότητα όσων υποσχεθήκαμε το 2019 έγιναν πράξη. Έχουμε μειώσει πάνω από 50 φόρους, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις» είπε ο κ. Ρωμανός.

«Λιγότερα χρέη, λιγότερα βάρη, λιγότερη αισχροκέρδεια, χαμηλότερες τιμές… Σε αυτά δεσμευόμαστε απέναντι στους πολίτες. Η απλή αναλογική είναι το εκλογικό σύστημα που πολεμά την αδιαφάνεια, την αυταρχικότητα, την αλαζονεία και έχει μέσα τα στοιχεία της λογοδοσίας και των κανόνων. Η προγραμματική αυτή σύγκλιση δεν περιλαμβάνει την “Δήμητρα”» ανέφερε ο κ. Γιαννούλης. «Δεν είναι μόνο ο Βαρουφάκης ή η “Δήμητρα”. Η “Δήμητρα” σε αυτή την προγραμματική συμφωνία σας λέω  κατηγορηματικά ότι δεν μπορεί να υπάρξει» πρόσθεσε. «Το βράδυ των εκλογών τα ποσοστά της κάλπης θα κάνουν ορισμένους από εμάς να δούμε τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Όλους μας» περιέγραψε ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς ο κ. Ρωμανός για τον κ. Βελόπουλο και την αποχώρηση των στελεχών από την Ελληνική Λύση απάντησε «δεν νομίζω ότι χρήζει απάντησης. Βγαίνουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές στα κανάλια, τους οποίους κατηγορεί ο κ. Βελόπουλος και απαντούν οι ίδιοι. Εγώ δεν έχω λόγο να μπω στα εσωτερικά τους. Είναι λίγο χυδαίο και προκλητικό να εργαλειοποιούν αυτές τις συκοφαντίες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι το κόμμα που στην πράξη, όχι σε σενάρια, κυβέρνησε υφαρπάζοντας βουλευτές για σχεδόν έναν χρόνο».

«Το ΜέΡΑ25 περιλαμβάνεται, το σχέδιο “Δήμητρα” δεν περιλαμβάνεται στις προγραμματικές συνεργασίες. Ο κ. Βαρουφάκης αν επιμείνει σε κάτι που δεν μπορεί να αποδεχθεί η υπόλοιπη πλευρά των συνομιλητών, δεν υπάρχει διαδικασία που να μπορεί να επιβάλλει την άποψή του. Να εξηγήσει καλύτερα και να μην δίνει τη δυνατότητα σε παρασιτικών μέσων να εκφυλίζουν το περιεχόμενο αυτών που λέει» υπογράμμισε ο κ. Γιαννούλης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ