Debate Γεροβασίλη – Καραγκούνη στον αέρα του Realfm 97,8

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στο αέρα του Realfm 97,8, στην εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη η Όλγα Γεροβασίλη και ο Κώστας Καραγκούνης.

Ερωτηθείσα η κ. Γεροβασίλη για τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου “στον ενικό” είπε: “Αυτά που ακούω να λέει ο κ. Μεϊμαράκης είναι γιατί πρέπει να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό καταλαβαίνω εγώ από όλα αυτά.

Εγώ κάνω την ερμηνεία μου και λέω ότι αν ο κ. Μεϊμαράκης πίστευε ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών να είστε σίγουρος ότι δεν θα έτεινε χείρα συνεργασιών και αυτό έχει αποδειχθεί.

Επίσης υπάρχει μέσα σε αυτό το μήνυμα αποδοχή εκλογικής ήττας, κάτι που δεν είναι κακό. Να ξέρει κανείς τι του συμβαίνει, είναι ρεαλισμός και βεβαίως ξέρει πολύ καλά ότι η απάντηση είναι αρνητική. Επομένως, προσπαθεί επικοινωνιακά να μιλήσει και όχι ουσιαστικά διότι η στρατηγική, η τακτική της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συμπλεύσουν. Αυτά θα έπρεπε να βάλει χθες στο τραπέζι προγραμματικά, στα οποία μπορούμε να συγκλίνουμε και να τα βάλει ως πρόταση και επ’ αυτών θα έχει και νόημα να γίνει η συζήτηση”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, απαντώντας στην Όλγα Γεροβασίλη τόνισε: Νομίζω ότι ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το κακό που έχει κάνει στην ελληνική οικονομία, δεν έχει καταλάβει, ή προφανώς έχει απομονωθεί πολιτικά, το ποιες είναι απαιτήσεις της κοινωνίας. Τι μας λένε οι πολίτες; Ότι η χώρα χρειάζεται συνεργασίες για ένα λόγο, θέλει σταθερότητα. Η χώρα γιατί πρώτη φορά μετά από 200 χρόνια στη νεότερη ιστορία του κράτους έχουν κλείσει οι τράπεζες. Για να γίνει αποκατάσταση της σταθερότητας χρειάζεται σε ένα μίνιμουμ συνεννόησης όλα τα κόμματα που πιστεύουνε και στις αλλαγές να έρθουμε να αποκαταστήσουμε τη σταθερότητα και από εκεί και πέρα να προχωρήσει η Ελλάδα πραγματικά με προοπτική”

“Εμείς λέμε ότι η ΝΔ που θα είναι πρώτο κόμμα, ζητάμε καθαρές λύσεις από το λαό” σημείωσε ο κ. Καραγκούνης. “Εμείς λέμε ότι αν λάβουμε την εντολή θα προσπαθήσουμε να κάνουμε διάλογο με όλα τα κόμματα και σε ένα μίνιμουμ συνεννόησης προγραμματικό να καλέσουμε όλες τις δυνάμεις να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα”.

“Δεν μας ενδιέφερε σε καμία περίπτωση και το αποδείξαμε έμπρακτα αυτό το επτάμηνο,  να προτάξουμε το κομματικό συμφέρον Εμείς προτάξαμε το εθνικό συμφέρον. Αυτό λέμε και τώρα” πρόσθεσε.

Στη συνέχεια στην ερώτηση εάν υπάρχει ενδεχόμενο να συνεργαστούν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που αυτή είναι η μόνη λύση η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: “Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να είναι η μοναδική λύση η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα αυτό εκπίπτει”

“Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ όσο κι αν το θέλουν κάποιοι και εντός Ελλάδος και αλλού όμως, και εξυπηρετεί πολύ συγκεκριμένη στόχευση για τη χώρα μας και έχει αποτυπωθεί, αυτό δεν θα συμβεί” τόνισε η κ. Γεροβασίλη και είπε ότι ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε λευκή εντολή.

“Εκπέμπουμε το μήνυμα προς όλους τους Έλληνες πολίτες ότι εμείς θα αποκαταστήσουμε τη σταθερότητα. Θα επιδιώξουμε τη συναίνεση αλλά βέβαια παράλληλα ζητάμε την καθαρή εντολή να είμαστε πρώτοι, διότι αν η ΝΔ είναι πρώτη εκλογές δεν θα υπάρξουν αλλά σταθερότητα για τέσσερα χρόνια. Αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος με αυτά που λέει θα υπάρξουν σύντομα εκλογές και αποσταθεροποίηση της χώρας”. 

“Οι εκλογές αυτές γίνονται ακριβώς διότι πρέπει να επαναβεβαιώσει ο ελληνικός λαός αν στηρίζει αυτό που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα, αν διαπραγματεύτηκε και αν κυβέρνησε αυτό το διάστημα και να κριθεί για αυτό. Σήμερα έχουμε μπροστά μας μία ψηφισμένη συμφωνία η οποία έρχεται να επανακριθεί στην κάλπη. Η  δημοκρατία αυτό επιβάλλει και αυτό ακριβώς έγινε”, ανέφερε στη συνέχεια η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε:

“Η δημοκρατία δεν λέει κάθε τρεις μήνες να έχουμε εκλογές εις βάρος του Έλληνα πολίτη και της ελληνικής οικονομίας. Η δημοκρατία λέει να υπάρχουν συνταγματικά κυβερνήσεις οι οποίες έχουν το πρόγραμμά τους, επιλύουν ζητήματα, έχουν και μία συγκεκριμένη χρονική προθεσμία τεσσάρων ετών και καλούνται να δώσουν λύσεις. Το ότι έχουμε σε επτά μήνες εκλογές – βεβαίως έχει μεσολαβήσει και ένα δημοψήφισμα – πάει να πει ότι κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους, κάποιοι ήταν ανεπαρκείς. Αυτό αποδείχθηκε στην πράξη γι’ αυτό και χωρίστηκε στη μέση ο ΣΥΡΙΖΑ. Η εύκολη λύση ήταν ρίχνουμε το μπαλάκι της ευθύνης στον ελληνικό λαό”.

Αναφορικά με τη συμφωνία που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι “δεχθήκαμε αφόρητες πιέσεις και πετύχαμε μία συμφωνία που με όρους μπορεί να φέρει σταθερότητα και στην κοινωνία και στην οικονομία”.

“Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και ένα σταθερό οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον. Έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι γίνονται αυτές οι εκλογές διότι υπάρχει αλλαγή τακτικής και αυτή η τακτική που εμείς δεν την είπαμε στις 25 Γενάρη στον ελληνικό λαό, θέλουμε να την κρίνει και να μας αποδείξει ποιον εμπιστεύεται. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να κατηγορηθούμε για υποκρισία. Όσον αφορά στη συμφωνία, δεν ήταν αυτό που θέλαμε για τη χώρα. Ωστόσο, έχει θετικά σημεία. Εξασφαλίζει σταθερότητα στην ελληνική οικονομία και κλείνει τη συζήτηση περί Grexit. Για την επόμενη τετραετία έχουμε δημοσιονομικά μέτρα κατά 20 δις λιγότερα από τα προβλεπόμενα” συμπλήρωσε η κυρία Γεροβασίλη.

Από την πλευρά του ο Κώστας Καραγκούνης τόνισε ότι “είναι πολύ άσχημο, πολύ επαχθές, πολύ επώδυνο αυτό το μνημόνιο” ενώ αναφορικά με τις συνεργασίες της ΝΔ την επομένη των εκλογών επεσήμανε:

“Η σταθερότητα που χρειάζεται η χώρα δεν εξειδικεύεται στον κ. Τσίπρα. Από τη στιγμή που ο κ. Μεϊμαράκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός θα απευθυνθούμε πρώτα από όλα στο δεύτερο κόμμα. Δεν σημαίνει ότι θα μείνουμε στον κ. Τσίπρα. Αν ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να συμμετάσχει σε αυτό το μίνιμουμ συνεννόησης που πρέπει να κάνουμε για τις μεγάλες αλλαγές, υπάρχουν και άλλες δυνάμεις που πιστεύουν σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις και στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν”.

 

 Μέρος πρώτο:

Μέρος δεύτερο:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ