Δανάη Βορίδη Μιχελάκου: «Θέλουμε μια Αθήνα καθαρή, ανθρώπινη και ανθεκτική»

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, με το συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» και επικεφαλής τον Κώστα Μπακογιάννη, είναι η σύζυγος του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, Δανάη Βορίδη Μιχελάκου.

Η Δανάη Βορίδη Μιχελάκου περιγράφει το όραμα και τους στόχους της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»:

«Ο Κώστας Μπακογιάννης και όλη η ομάδα μας ανέλαβε το 2019 την πόλη σε μια κατάσταση που δεν ικανοποιούσε κανέναν. Χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος ξεκινήσαμε άμεσα δράσεις που μεταμόρφωσαν την εικόνα της πόλης σε κάθε γειτονιά.

Με τα συνολικά 43.678 φωτιστικά νέας τεχνολογίας LED, η Αθήνα κερδίζει πολλαπλά. Αναδεικνύεται ο χαρακτήρας της και τη νύχτα, οι δρόμοι της έγιναν ασφαλέστεροι, ενώ παράλληλα η εξοικονόμηση κατανάλωσης ρεύματος θα φτάσει το 60%.

Η καθαριότητα είναι ομαδική δουλειά, μαζί, ανακυκλώσαμε, θέσαμε στόχους για την προστασία του περιβάλλοντος και αναβαθμίσαμε τον δημόσιο χώρο.

Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά μας στην καθαριότητα, αλλά οι προκλήσεις είναι ακόμα μπροστά μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, γιατί με την Αθήνα καθαρή, απολαμβάνουμε την πόλη.

Περισσότερο Πράσινο, παντού: Στα ήδη αναπλασμένα 228 στρέμματα θα προστεθούν ακόμη 250. Φυτεύσαμε 7.000 δέντρα και σε αυτά θα προστεθούν 16.000. Εθνικός κήπος, Λυκαβηττός, Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος και Στρέφη αποκτούν νέες υποδομές ενώ στα 10 νέα πάρκα τσέπης θα προστεθούν τουλάχιστον 5 μεγάλα πάρκα σε Λένορμαν, Ριζούπολη, Αντιγόνης, Κοροπούλη και ΚΤΕΛ Λιοσίων. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πράσινο δίκτυο αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στην πόλη.

Η Αθήνα είναι η πιο ιστορική πόλη της Ευρώπης αλλά οι υποδομές της παραμένουν παλιές. Επενδύουμε στην πόλη και υλοποιούμε έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα και κάνουν την Αθήνα πιο ανθρώπινη και πιο ανθεκτική. Θέλουμε μεγάλα, ασφαλή και πλήρως προσβάσιμα πεζοδρόμια, γιατί αξίζει να περπατάμε στην Αθήνα.

Δημιουργήσαμε ασφαλείς χώρους για παιχνίδι σε κάθε γειτονιά, με όχημα τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων. Από τις 85 παιδικές χαρές του Δήμου ολοκληρώνουμε την αναβάθμιση των 40, προσφέροντας στα παιδιά, ασφαλείς χώρους για παιχνίδι με στόχο την επόμενη πενταετία να υπάρχει μια παιδική χαρά σε κάθε γειτονιά σε λιγότερο από 10 λεπτά με τα πόδια.

Μαζί, καταφέραμε πολλά. Μαζί, θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε πολλά περισσότερα!»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ