Χαρίτσης: Οι εκλογές θα δείξουν το αυτονόητο ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός

«Οι πρωθυπουργοί δεν «μυρίζουν», αλλά αποφασίζουν», λέει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξή του στη Realnews, αποδίδοντας ανευθυνότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και καλώντας τον να αναλάβει τις ευθύνες του.

Στη ΜΑΡΙΤΙΝΑ ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥ

Στη συνέντευξή του στη Realnews, ο Αλέξης  Χαρίτσης εξαπολύει δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι «αντιμετωπίζει το τσουνάμι της ακρίβειας με χάρτινα φράγματα και επιλέγει να δαπανά δημόσιο χρήμα για να μη διαταραχθεί η ακραία κερδοσκοπία στην αγορά ενέργειας».
Μιλώντας για τις υποκλοπές, κάνει λόγο για το «μεγαλύτερο θεσμικό σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης και όχι για ένα στιγμιαίο λάθος», καταλήγοντας ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός» και πως νικητής των εκλογών θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ο Αλέξης Χαρίτσης είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Ακόμη ένα δείγμα της ανευθυνότητας Μητσοτάκη. Οι πρωθυπουργοί δεν «μυρίζουν», οι πρωθυπουργοί αποφασίζουν. Αυτή τη στιγμή η χώρα βυθίζεται στην ανασφάλεια μέσα από τον τοξικό συνδυασμό του πρωτοφανούς σκανδάλου των υποκλοπών και των καθημερινών ανατιμήσεων σε βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Ο πρωθυπουργός, αντί να αναλάβει -έστω και τώρα- τις ευθύνες του, επιμένει σε μικροπολιτικά παιχνίδια και κρυπτικές δηλώσεις. Πλέον είναι αδιάφορες. Οι εκλογές θα έχουν νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και θα αναδείξουν μία νέα ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα κληθεί, όπως έγινε και στο πρόσφατο παρελθόν, να ηγηθεί της συλλογικής προσπάθειας της ελληνικής κοινωνίας για έξοδο από την κρίση. Ξέρουμε ότι είναι ένα δύσκολο έργο και ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Ξέρουμε, όμως, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε με ένα πρόγραμμα που θα βάλει φρένο στην ακρίβεια και την ίδια στιγμή θα ανοίγει τον δρόμο για τις ριζικές μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η εποχή μας».

Σε ερώτηση για το εάν μέτρα όπως το καλάθι του νοικοκυριού ή τα επιδόματα είναι αρκετά για να κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές, ο κ. Χαρίτσης απάντησε:

«Μόνο αν ζει κανείς στην παράλληλη πραγματικότητα του κυρίου Μητσοτάκη. Αν κανείς βγει από αυτή, η εικόνα είναι ζοφερή. Σκεφτείτε το εξής: ζούμε το μεγαλύτερο θεσμικό σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης. Η κυβέρνηση και ειδικότερα ο πρωθυπουργός εμπλέκονται σε ένα δυσώδες κύκλωμα παρακολούθησης της ιδιωτικής ζωής ανθρώπων που εκτείνονται από πολιτικούς του αντιπάλους μέχρι στενούς του συνεργάτες. Δεν πρόκειται για ένα στιγμιαίο λάθος. Πρόκειται για μια επικίνδυνη επιλογή που στρέφεται κατά του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί έναν πρωθυπουργό που δεν εμπιστεύεται ο ίδιος τους υπουργούς του. Και οι εκλογές, όποτε και αν γίνουν, θα δείξουν το αυτονόητο: ο βασιλιάς είναι γυμνός. Η ελληνική κοινωνία απαιτεί -και της αξίζει- πολιτική αλλαγή».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ