Χάρης Δούκας: Οι δημοτικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν – Η κόρη του Δημήτρη Μπέη και ο εγγονός του Βαγγέλη Γιαννόπουλου

Την μεγάλη ανατροπή πέτυχε χθες ο Χάρης Δούκας, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει του Κώστα Μπακογιάννη και να αναδειχθεί νέος δήμαρχος Αθηναίων, στον επαναληπτικό γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής (16/10).

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Τηλεφωνική επικοινωνία Κασσελάκη με Κουρέτα, Δούκα και Αγγελούδη

Ο Χάρης Δούκας έλαβε ποσοστό 55,96%, έναντι 44,04% του Κώστα Μπακογιάννη, στις χθεσινές εκλογές και ο συνδυασμός του κέρδισε 26 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Μεταξύ των δημοτικών συμβούλων που εκλέγονται με τον συνδυασμό του, είναι η Ρωξάνη Μπέη, κόρη του Δημήτρη Μπέη, και ο 23χρονος Βαγγέλης Γιαννόπουλος, εγγονός του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Γιανόπουλου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Χάρη Δούκα

Αναλυτικά, μαζί με τον Χάρη Δούκα οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Αθήνα Τώρα» που εκλέγονται στο δημοτικό συμβούλιο είναι οι εξής:

Αυτοδιοικητικές Εκλογές – Δούκας: Μπορούμε να αλλάξουμε την Αθήνα και να την κάνουμε όπως την ονειρευόμαστε

Μπέη – Καραμπότσου Ρωξάνη- Ευαγγελία,

Αποστολόπουλος Γεώργιος

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ανατροπή με τους δημοτικούς συμβούλους στην Αθήνα – Ποιοι εκλέγονται με Δούκα και ποιοι με Μπακογιάννη

Γεννηματά Ιωάννα (Τζίνη)

Στρατηγάκη Μαρία

Δούρου Όλγα

Βασιλείου Χριστίνα

Γιαννοπούλου Καλλιόπη (Πόπη)

Αγρόγιαννη – Μουκριώτου Ζαχαρούλα

Λαλιώτης Νικόλαος

Χειμωνάς Αθανάσιος

Γιάνναρος Γεώργιος-Κωνσταντίνος

Σκουμπουρδή Αρτεμις

Ζωντήρου Ελένη

Μπάρκα Βασιλική

Ευαγγελίδου Μάρω

Χρυσόγελος Νίκος

Σιδερή Δήμητρα

Γεωργιάδης Θωμάς

Γιαννόπουλος Ευάγγελος

Φούντζουλα Μίνα

Χαρλαύτης Παναγιώτης – Πάρης

Μαντζαβίνου Έλενα

Γραμματικόγιαννης Ανδρέας

Βελεγράκης Μανόλης

Λιμνιωτάκη Δέσποινα

Ποια είναι η Ρωξάνη Μπέη – Πρώτη σε σταυρούς με τον συνδυασμό του Χάρη Δούκα

Πρώτη σε σταυρούς με τον συνδυασμό του Χάρη Δούκα αναδείχτηκε η Ρωξάνη – Ευαγγελία Μπέη-Καραμπότσου, η οποία έλαβε 2.924 σταυρούς προτίμησης στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών την Κυριακή 8 Οκτωβρίου.

Η Ρωξάνη Μπέη (Καραμπότσου) γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στο κέντρο της πρωτεύουσας. Είναι κόρη του Δημήτρη Μπέη που διετέλεσε δύο τετραετίες Δήμαρχος Αθηναίων και της Κωνσταντίνας Μπέη, πρώην Υπερνομάρχη Αθηνών-Πειραιώς.

Μετά την αποφοίτησή της από το Διεθνές Δίπλωμα (International Baccalaureate) του Κολλεγίου Αθηνών, σπούδασε Νομικά στην Αγγλία, αρχικά στο Πανεπιστήμιο του Reading και στη συνέχεια στο Birkbeck του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο στο UCL (University of London). Ενδιαμέσως των πτυχίων της παρακολούθησε μαθήματα Οικονομικών και Αρχών Διοίκησης Επιχειρήσεων σε ακαδημαϊκό επίπεδο.

Έκανε πρακτική στο Ευρωκοινοβούλιο και επιστρέφοντας στην Ελλάδα έκανε την άσκησή της σε δικηγορικό γραφείο. Στη συνέχεια εργάστηκε σε νομικό τμήμα επιχείρησης και ως σύμβουλος σε εταιρεία start-up.

Η μάχιμη δικηγόρος ήταν ήδη εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα με την παράταξη «Αθήνα Είσαι Εσύ» του Παύλου Γερουλάνου, αντιπρόεδρος στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στο δημοτικό συμβούλιο και ο εγγονός του Βαγγέλη Γιαννόπουλου

Μεταξύ των δημοτικών συμβούλων που εκλέγονται με τον συνδυασμού του Χάρη Δούκα είναι και ο 23χρονος Βαγγέλης Γιαννόπουλος, ο εγγονός του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Γιανόπουλου.

Ο 23χρονος κατάφερε να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος συγκεντρώνοντας 576 ψήφους, στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου.

Ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος είναι απόφοιτος της Λεοντείου Σχολής και φοιτητής της Νομικής. Παράλληλα με τις σπουδές του, εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα του, Αργύρη Γιαννόπουλου.

Ο παππούς του, Βαγγέλης Γιαννόπουλος, ήταν ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και είχε διατελέσει βουλευτής και πολλές φορές υπουργός. Ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος υπήρξε πολιτικός με μεγάλη απήχηση στους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ. Ήταν γνωστός για τον αυθόρμητο τρόπο έκφρασής του αλλά και τις σκληρές εκφράσεις που συχνά χρησιμοποιούσε για τους αντιπάλους του. Πέθανε στις 4 Σεπτεμβρίου 2003 στην Αθήνα, σε ηλικία 85 ετών.

Ενεργή συμμετοχή στην πολιτική είχε και η γιαγιά του, Ντιντή Τεγοπούλου-Γιαννοπούλου, η οποία είχε διατελέσει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 1977 έως το 1981.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ