Χαμός στο Twitter με τον “Παπαρατσένκο” του Δημήτρη Κουτσούμπα – Η απάντηση του ιστορικού

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας έδωσε “τροφή” στους χρήστες του Twitter.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ θέλησε να αναφερθεί στην πρόσφατη δημοσίευση του ιστορικού Σεργκέι Ραντσένκο ωστόσο ένα μπέρδεμα στην προφορά του ονόματος του Ραντσένκο “γέννησε” τον «Παπαρατσένκο». Όπως ήταν φυσικό, η φράση έγινε αμέσως viral.

Ο “Παπαρατσένκο” και  το γλέντι στο Twitter 

 

 

Η αναφορά στο τραγούδι του Σωκράτη Μάλαμα

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σε άλλο σημείο της ομιλίας για το συμβάν με το εγκλωβισμένο τρένο που δεν έφτασε καν στην Οινόη, θύμισε στίχους από ένα τραγούδι του Σωκράτη Μάλαμα, με τίτλο «Στην κοιλάδα των Τεμπών».

«Μια συνηθισμένη κακοκαιρία έπιασε το τρένο από τ’ αυτί, με την περνάς την Γευγελή που λέει και το ωραίο τραγούδι του Σωκράτη Μάλαμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Η απάντηση του Σεργκέι Ραντσένκο

O Σεργκέι Ραντσένκο ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του γγ του ΚΚΕ και αφού όπως έγραψε… «γελάσαμε», στη συνέχεια απάντησε μέσα από το Twitter.

«Το ενδιαφέρον μου για τη δημοσίευση των ντοκουμέντων για τις σχέσεις του ΚΚΕ με τη Σοβιετική Ένωση είναι ιστορικό. Δεν ενδιαφέρομαι (και γνωρίζω και ελάχιστα) για τις τωρινές πολιτικές του ΚΚΕ. Με τη δημοσίευση των ντοκουμέντων, ξεκινάω ενδιαφέρουσες συζητήσεις και συχνά συνδέω ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα. Είναι φυσιολογικό.

Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό, είναι ο ηγέτης ενός ελληνικού πολιτικού κόμματος να επιτίθεται σε έναν ιστορικό, στον ίδιο προσωπικά χρησιμοποιώντας υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Είναι αναξιοπρεπές, για να μην πω απαράδεκτο. Θα πρότεινα στον κύριο Κουτσούμπα, που φαίνεται τόσο ενθουσιώδης για την ανάγνωση αρχειακών ντοκουμέντων, να διαβάσει περισσότερα από αυτά», ήταν η απάντηση του καθηγητή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ