Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ καθημερινά κάνει μομφή σε κυβέρνηση, αντιλαϊκή πολιτική και σάπιο σύστημα

Τη μομφή στην κυβέρνηση της ΝΔ, στην αντιλαϊκή πολιτική και στο σάπιο σύστημα, το ΚΚΕ τη δίνει κάθε μέρα, δεν περίμενε τη συζήτηση στη Βουλή ούτε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται η πρόταση δυσπιστίας.

Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ που δεν λογαριάζει τίποτα, ούτε τη ζωή του λαού, μπροστά στα κέρδη των καπιταλιστών, καμία προσδοκία από τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει ξανά να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη για να κάνει τα ίδια, υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας κατά την τοποθέτησή του. Παράλληλα, σημείωσε ότι μομφή ήταν το συλλαλητήριο του Σαββάτου στο Σύνταγμα για μέτρα προστασίας από τις φυσικές καταστροφές, όπου συναντήθηκαν εργαζόμενοι από Αττική και Πάτρα. Μομφή είναι οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών την επόμενη Τρίτη και οι αγώνες μαθητών και φοιτητών για ασφαλή ανοιχτά σχολεία και σχολές.

Αναφερόμενος στον πρόσφατο χιονιά και τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε, υπογράμμισε ότι η αιτία είναι το αστικό κράτος που είναι ικανό για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και ανίκανο όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες. Πρόσθεσε ότι το αστικό κράτος το υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις και το στηρίζουν τα άλλα κόμματα, για αυτό κάνουν κριτική σε επιμέρους ζητήματα. Όπως είπε, το ΚΚΕ δεν θα «ξεπλύνει» τις εγκληματικές ευθύνες του αστικού κράτους, που επί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένας μηχανισμός εξουσίας των λίγων για τα δικά τους άπληστα συμφέροντα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι η μομφή του ΚΚΕ δεν αφήνει καμία πτυχή της αντιλαϊκής πολιτικής απ’ έξω, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει περιορισμένα, διότι η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε «χέρι βοήθειας» στην κυβέρνηση της ΝΔ στην πανδημία και στις πυρκαγιές και πως όταν ο ένας δίνει βοήθεια στον άλλο. Αυτό σημαίνει ότι είναι σύμμαχοι, διότι έχουν κοινή στρατηγική που πάση θυσία πρέπει να υλοποιηθεί. Θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε όλα τα κρίσιμα νομοσχέδια της κυβέρνηση της ΝΔ και ανέφερε ότι η μομφή του ΚΚΕ είναι και στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συνολική του στάση.

Για το ΚΚΕ, τόνισε, ο αγώνας συνεχίζεται στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, σε πόλεις και χωριά, σε σχολεία και σχολές, για να εισπράξει η κυβέρνηση την πραγματική μομφή και καταδίκη των εργαζόμενων, της νεολαίας, του λαού που μπορεί να γίνει δύναμη αντίστασης και ανατροπής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ