BINTEO-Σαμαράς: Η Γαλλία είναι μαζί μας

Σαμαράς: Η Γαλλία είναι μαζί μας

«Η Γαλλία δίνει μαζί μας τον αγώνα» είπε, μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Σαμαράς στις δηλώσεις του, μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τη στενή συνεργασία που αναπτύσσεται μεταξύ των δύο χωρών για τη συμφωνία που υπεγράφη για τον τουρισμό. «Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε τον σεβασμό του για τις θυσίες που κάνουν οι Ελληνες πολίτες» τόνισε και πρόσθεσε: «Μου είπε για την ανάγκη ανάπτυξης μέτρων για αντιμετώπιση της ανεργίας που θωρακίζουν την κοινωνική συνοχή. Συζητήσαμε για τις πρωτοβουλίες που θα πάρει η Ελλάδα, αλλά και η Ευρώπη στο πρώτο εξάμηνο του 2014 που η χώρα μας θα έχει την προεδρία.

Κουβεντιάσαμε επίσης για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε ενέργεια, άμυνα, μεγάλα έργα και αποκρατικοποιήσεις. Η Γαλλία θα μας βοηθήσει και με το κτηματολόγιο, ενώ θα υπογραφία συμφωνία και με τον τουρισμό. Ο Γάλλος πρόεδρος με την κίνηση της χώρας του στο Μάλι έδωσε σαφές δείγμα για τη σταθερότητα που επιδιώκει στην περιοχή.

Εγκαινιάζουμε ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο χωρών».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο Ελληνας πρωθυπουργός είπε ότι η Γαλλία δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και είναι πολύ σημαντικό οι ισχυρότεροι εταίροι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Γαλλία και Γερμανία, να στηρίζουν τη χώρα μας».

Επιπλέον, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε:

– Η Γαλλία αποτελεί έναν ιστορικό φίλο.

– Σήμερα η Ελλάδα παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γαλλία.

– Ευρώπη σημαίνει να ενώνεις,να συνθέτεις,να συνδιάζεις.

– Με τη Γαλλία μας συνδέουν δεσμοί αιώνων.

– Αυτό τον χρόνο και τον επόμενο κρίνεται το μέλλον της Ευρώπης.

– Θα μιλήσουμε για τα ενεργειακά αποθέματα που υπάρχουν στην περιοχή τα οποία είναι στρατηγικής σημασίας.

– Η Γαλλία μας βοηθάει αποφασιστικά και με μεγάλη επιτυχία στα ζητήματα Δημόσιας Διοίκησης.

 

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ: 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ