BINTEO-Oλόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

 BINTEO-Oλόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

“Τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα από τη μεταπολίτευση προχώρησαν σε νέα συγκυβέρνηση. Αυτοί που έριξαν την Ελλάδα στα βράχια, τώρα ένωσαν τις δυνάμεις τους για να μη χάσουν τη καρέκλα της εξουσίας”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Χανιά που πραγματοποιεί επίσκεψη.

“Σαμαράς και Βενιζέλος ξέχασαν τη χτεσινή ρητορική της σύγκρουσης, το φανατισμό, τις βρισιές, τους χαρακτηρισμούς, τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, τις υποτιθέμενες αρχές τους, τις φανταστικές και πραγματικές διαφορές τους. Και ενώθηκαν εις σάρκαν μίαν. Χωρίς τη ΔΗΜΑΡ, που επιτέλους αποφάσισε να βγει από την πρώτη γραμμή της βαρβαρότητας”, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Ο κύριος Βενιζέλος, υπογράμμισε, “αντί να είναι κατηγορούμενος για τη λίστα Λαγκάρντ, είναι πρώτος στη λίστα επιτυχόντων του μνημονίου -μετά τον κύριο Σαμαρά εννοείται”.

 

“Απαίτησε και πήρε όχι μόνο αμνηστία για τη λίστα, αλλά και την αντιπροεδρία και το πρώτο τη τάξει υπουργείο και μια ντουζίνα κυβερνητικές θέσεις για να βολευτούν κάποια πρώην στελέχη του πρώην ΠΑΣΟΚ που έπασχαν από σύνδρομο στέρησης υπουργικής καρέκλας. Τώρα δε ξέρω βέβαια αν έχουν τη διάθεση να διάγουν και μήνα του μέλιτος”, είπε, προσθέτοντας:

“Σίγουρα όμως μετά το τελευταίο ανασχηματισμό, μπορεί να μην έχουμε success story, αλλά έχουμε ένα love story να εξελίσσεται. Ή μάλλον ένας γάμος συμφέροντος, μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με κουμπάρα την κυρία Μέρκελ, τη διαπλοκή και τα μεγάλα εγχώρια συμφέροντα”

“Κι όλα αυτά γιατί;” διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, ” Για να αντιμετωπίσουν τον κοινό εχθρό. Που λένε ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Είστε εσείς”.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ