Μπαλτάς: Αυτό ήταν το πλάνο μας για τον Φαμπρ – ΒΙΝΤΕΟ

Για τον Γιαν Φαμπρ μίλησε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, στην ΕΡΤ.

«Η ιδέα ήταν να βρούμε κάποιον άνθρωπο, για να πάει το Ελληνικό Φεστιβάλ ένα βήμα παραπέρα» ανέφερε ο κ. Μπαλτάς και πρόσθεσε: «Μετά από αρκετό κόπο, χαρήκαμε όταν ο Φαμπρ δέχθηκε την πρότασή μας».

Ο κ. Μπαλτάς ξεκαθάρισε ότι δεν αποκλείστηκαν Έλληνες καλλιτέχνες για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Κάναμε όλων των ειδών τις διερευνήσεις και πολλοί καλλιτέχνες έλεγαν ότι είμαστε στη μέση του χρόνου. Μετά από μία προσπάθεια στον ελληνικό χώρο, καταλήξαμε ότι ίσως είναι καλύτερο να κοιτάξουμε και εμείς, όπως και άλλοι θεσμοί στην Ελλάδα, και τον ευρωπαϊκό χώρο. Διότι ο ευρωπαϊκός χώρος αυτή τη στιγμή είναι και δικός μας χώρος».

«Δεν υπήρχε ο χρόνος ο Φαμπρ, το πρώτο διάστημα της θητείας του, να διερευνήσει τον χώρο, ώστε να πει ότι κάποιος Έλληνας καλλιτέχνης του ταιριάζει περισσότερο με αυτά που ήθελε να κάνει. Δεν υπήρχε χρόνος» υπογράμμισε ο υπουργός και συνέχισε:

«Όταν ανακοινώθηκε ότι ο Φαμπρ θα αναλάβει υπήρχε πολύ καλή υποδοχή και από τους Έλληνες καλλιτέχνες και από τον Τύπο. Φάνηκε ότι όντως η επιλογή θα μπορούσε να κάνει το Φεστιβάλ να πάει ένα βήμα παραπέρα. Άρα, η αναμονή σε σχέση με τον Φαμπρ ήταν θετική. Συκοφαντήθηκε από τα κανάλια και από άλλους. Για τον Φαμπρ, το να έρθει εδώ, με ελάχιστη αμοιβή, είναι μία πράξη συμπαράστασης στην Ελλάδα».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Διαβάστε επίσης:

Μπαλτάς: Ο Φαμπρ παραιτήθηκε μετά από συντονισμένη επίθεση…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ