Μπακογιάννης: Κάποιοι παίζουν παιχνίδια πάνω σε φέρετρα

Μπακογιάννης: Κάποιοι παίζουν παιχνίδια πάνω σε φέρετρα

 

Νέα επίθεση στον εκδοτικό Οίκο Λιβάνη για το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα εξαπέλυσε ο Κώστας Μπακογιάννης, στη διάρκεια της ανοιχτής δημόσιας συζήτησης που διοργάνωσε την Τρίτη το βιβλιοπωλείο FreeThinking Zone, το οποίο απέκλεισε από τις προθήκες του το εν λόγω βιβλίο.

Είτε η επιλογή έγινε με κριτήριο το κέρδος, είτε γιατί ο εκδοτικός οίκος αποφάσισε, μετά από δεκαετίες που λειτούργησε στην καρδιά του συστήματος, να το παίξει «αντισυστημικός», είναι απεχθής, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπακογιάννης.

«Η δημοσίευση ή όχι του βιβλίου, δε θα φέρει τον πατέρα μας πίσω» είπε, μιλώντας και εκ μέρους της αδελφής του Αλεξίας, η οποία ήταν παρούσα στην εκδήλωση.

Υπογράμμισε όμως πως η μάχη κατά της τρομοκρατίας αφορά τους πάντες και όλοι έχουν κοινωνική ευθύνη για όσα λένε και όσα πράττουν.  

«Το γεγονός ότι η δημοκρατία επιδεικνύει μεγαλείο ακόμη και σε αυτούς που βάλουν εναντίον της, δε σημαίνει ότι δεν έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε την πράξη του Οίκου Λιβάνη που παράγει ένα κοινωνικό γεγονός», σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε: «κάποιες στιγμές πρέπει να αποφασίσουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε».

«Ο Τρότσκι έλεγε ότι η ευθύνη ξεκινάει όταν κάποιος δε λέει εγκαίρως όχι. Κρινόμαστε από το ναι μας και το όχι μας», ανέφερε.

 

Επιχειρώντας να εξηγήσει την επιλογή του εκδοτικού οίκου, που όπως είπε «η βιτρίνα του ντύθηκε  Κουφοντίνας», παρέθεσε δυο ενδεχόμενα:

Στο πρώτο, το κίνητρο να είναι το κέρδος. Σε αυτή την περίπτωση, όπως είπε ,ο εκδοτικός οίκος Λιβάνη θέλει να πουλήσει και εκμεταλλεύεται το θάνατο των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης και αυτό είναι απεχθές.

Στο δεύτερο ενδεχόμενο: «ο σπουδαίος και τρανός εκδοτικός οίκος που εξέφρασε για δεκαετίες το πολιτικό σύστημα αποφάσισε ‘ βίαια’  να ενδυθεί τον αντισυστημικό μανδύα».  

Η τελική του εκτίμηση ήταν ότι «κάποιοι άνθρωποι παίζουν παιχνίδια πάνω στα φέρετρα και αυτή είναι η αλήθεια».

 

Πηγή:naftemporiki.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ