Μπακογιάννη στον Realfm 97,8: Δεν πιστεύω ότι θα κάνει προσπάθεια ο Πούτιν να μπει στο ιστορικό Κίεβο

Η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον RealFm 97,8 αναφέρθηκε στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά και στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην Κάτια Μακρή δήλωσε ότι θα πάρει τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες στον Πούτιν για να πετύχει κάποιους στρατηγικούς στόχους. “Δεν πιστεύω ότι θα κάνει προσπάθεια να μπει στο ιστορικό Κίεβο, μέσα δηλαδή εκεί που είναι ο Ζελένσκι. Το ιστορικό Κίεβο είναι ένας σημαντικός χώρος και για τους ίδιους τους Ρώσους. Δεν φαντάζομαι ότι θα βάλει εκεί βαρύ πυροβολικό, αλλά θα αρκεστεί στα γύρω-γύρω”.

Η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι ο Πούτιν έχει πλέον αποδεχθεί ως συνομιλητή τον Ζελένσκι και θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ερωτηθείσα για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν απάντησε ότι “δεν έγινε υπό την πίεση κανενός. Κανένας δεν πίεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δεχθεί την πρόσκληση του Ερντογάν”.

“Αυτή η συνάντηση, δεν περίμενε κανείς, ότι θα λύσει το σύνολο των προβλημάτων ή ότι θα σταματήσουν οι παραβιάσεις που γίνονται εδώ και 25 χρόνια. Ήταν μια καλή αρχή το κλίμα που δημιουργήθηκε μεταξύ των δυο τους” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ