Artem Dzyuba: Ο Ρώσος ποδοσφαιριστής είπε όχι στην Εθνική Ομάδα λόγω του πολέμου

Ένας από τους πιο διάσημους ποδοσφαιριστές της Ρωσίας, αν όχι ο πιο διάσημος, Artem Dzyuba απέρριψε την κλήση για την εθνική ομάδα της χώρας του «λόγω της δύσκολης κατάστασης στην Ουκρανία», όπου έχει συγγενείς.

Ο ποδοσφαιριστής πριν από μερικές εβδομάδες κατακεραύνωσε τους αστέρες της Premier League, Vitaliy Mykolenko και Andriy Yarmolenko επειδή του επιτέθηκαν, καθώς αρνήθηκε να καταδικάσει την εισβολή της χώρας του.

Ο Ρώσος αστέρας του ποδοσφαίρου ήταν μέχρι σήμερα αρχηγός της ομάδας.

Η Ρωσία αποβλήθηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ, αλλά προηγουμένως είχε προγραμματιστεί να παίξει με την Πολωνία στα play-off. Αρχικά αναγκάστηκαν να παίξουν χωρίς σημαία ή ύμνο και με το όνομα Football Union of Russia, πριν τους αποβάλει η FIFA.

Ο προπονητής Valeri Karpin αποφάσισε να συγκεντρώσει τους παίκτες του ανεξάρτητα από την προπόνηση – με προγραμματισμένο ένα φιλικό εναντίον της ομάδας U21, ενώ παράλληλα θα υποβληθεί έφεση στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).

Ο Karpin αποκάλυψε ότι ο Dzyuba είχε απορρίψει την ευκαιρία να παίξει στην ομάδα, επικαλούμενος το γεγονός ότι είχε «πολλούς συγγενείς» στην Ουκρανία και την ευαίσθητη πολιτική κατάσταση.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ