Μπακογιάννη: Γελοίοι όσοι χαρακτηρίζουν νεοφιλελεύθερο τον Κυριάκο

“Στη ΝΔ δεν χωράνε παράσιτα, δεν χωράνε δηλαδή άνθρωποι οι οποίοι θεωρούν ότι μπορούν να απομυζούν τη ΝΔ χωρίς οι ίδιοι να συμμετέχουν δημιουργικά”, ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ και η νέα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας στο αν θα χρειαστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συγκρουστεί με παλιές λογικές και αντιλήψεις.

Μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM”, η κ. Μπακογιάννη, διαβεβαίωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα καταφέρει να εφαρμόσει μια “κεντρώα και κοινωνικά πιο ευαίσθητη πολιτική”, ενώ χαρακτήρισε “γελοίους” αυτούς που τον χαρακτηρίζουν νεοφιλελεύθερο. «Γελοίοι, γελοιοδέστατοι οποίοι τα λένε αυτά. Ο Κυριάκος είναι ένας βαθιά φιλελεύθερος άνθρωπος», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη, κατηγορώντας όσους «προσπαθούν με την παλιά λογική της αριστεράς να κολλήσουν ταμπέλες» σε ανθρώπους.

Σχετικά με τις χθεσινές πανελλαδικές κινητοποιήσεις η βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι σηματοδοτούν «το τέλος του λαϊκισμού στην Ελλάδα» και ότι εκτός από τη μαζικότητα, το χαρακτηριστικό τους ήταν ότι «αθροίστηκαν ετερόκλητες κοινωνικές ομάδες».«Κατέβηκαν στους δρόμους οι παραγωγικοί Έλληνες και κατέβηκαν με πάρα πολύ μεγάλη οργή και νομίζω ότι ο βασικός λόγος είναι ότι νιώθουν τον εμπαιγμό στο πετσί τους, ότι η κυβέρνηση τούς ενέπαιξε», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Μπακογιάννη.

Στη συνέχεια, απηύθυνε κατηγορίες ενάντια στην κυβέρνηση και άσκησε έντονη κριτική στις προτάσεις της για το ασφαλιστικό. “Ο κ. Τσίπρας εξεβίασε εκλογές το Γενάρη του ’15 για να πάρει μια εξουσία που δεν ήξερε τι να την κάνει. Εξεβίασε εκλογές και κόστισε στον ελληνικό λαό το 1,8 δισ. του ασφαλιστικού” είπε και κατέληξε, λέγοντας: “ο κ. Τσίπρας καλείται πλέον να μπορέσει να κυβερνήσει·εάν τώρα δεν μπορεί να κυβερνήσει, το Σύνταγμα της Ελλάδος προβλέπει ό,τι χρειάζεται να γίνει”, δήλωσε η κ. Μπακογιάννη.

Όταν ερωτήθηκε για ποιο λόγο δεν υποστήριξε δημόσια κάποιον στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, είπε πως αν υποστήριζε τον κ. Μητσοτάκη θα την κατηγορούσαν ότι το κάνει για αδελφικούς λόγους και συνέχισε πως «δυστυχώς αυτή είναι η ελληνική δημοσιογραφία και έτσι αντιλαμβάνονται τα πράγματα».

Όσον αφορά στις μέχρι τώρα κινήσεις του κ. Μητσοτάκη είπε ότι “τα πάει πολύ καλά”. «Παρέλαβε ένα κόμμα σε κακά χάλια, διαλυμένο ουσιαστικά και οικονομικά αρχίζει και βάζει τάξη» υπογράμμισε, ενώ αναφερόμενη στην πρώτη παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή είπε ότι «ο κόσμος δεν είχε ξαναδεί μέχρι τώρα έναν αρχηγό, ο οποίος λέει τα πράγματα με το όνομά τους».

 

Διαβάστε επίσης:

Βορίδης: Στο μηδέν η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα

Αλεξιάδης: Τα κανάλια χρωστούν 14 εκατ. ευρώ από απλήρωτα πρόστιμα

Βίτσας: Άνθρωποι της φασιστικής Δεξιάς όσοι οργανώνουν τις αντιδράσεις στην Κω

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ