Αβραμόπουλος: Λειτουργούν όλα τα hotspots σε Ιταλία και Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

«Είμαστε πολύ ευτυχείς για το ότι μπορούμε να δηλώσουμε ότι, τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ιταλία, ολοκλήρωσαν όλα τα hotspots, τα οποία, τώρα, είναι πλήρως λειτουργικά» δήλωσε ο επίτροπος της ΕΕ για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Skytg24.

«Το 100% των ανθρώπων που φτάνει στις δυο αυτές χώρες, πλέον, καταγράφεται και πραγματοποιείται διαδικασία ταυτοποίησης. Λαμβάνονται τα δακτυλικά αποτυπώματα όλων, αυτές είναι ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις. Το σχέδιο κατανομής των προσφύγων, τώρα, μπορεί να βρει πλήρη εφαρμογή», πρόσθεσε ο κ.Αβραμόπουλος.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος τονίζει ότι με το κλείσιμο της Βαλκανικής διαδρομής για τους πρόσφυγες, «υπάρχει η δυνατότητα οι ροές να μετακινηθούν προς την Ιταλία, αλλά και προς άλλες κατευθύνσεις» και για τον λόγο αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμένει ότι «πρέπει να εφαρμοσθεί το σχέδιό της για τους πρόσφυγες και να καταπολεμηθούν, παράλληλα, οι δουλέμποροι που εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους αυτούς».

Εξηγεί, δε, ότι «για τον λόγο αυτό είναι σαφώς σημαντική η συνεργασία με την Τουρκία, έχοντας επίγνωση ότι απομονωμένες, εθνικές λύσεις, δεν αποτελούν λύσεις».

Ο κ.Αβραμόπουλος καταλήγει τονίζοντας ότι «η Ευρώπη, για να απαντήσει σε αυτή την κρίση, θα δράσει σύμφωνα με τις αξίες της και το επίπεδο του πολιτισμού της».

Διαβάστε επίσης:

Αβραμόπουλος: Κανένας κίνδυνος να φύγει κάποια χώρα από τη ζώνη Σένγκεν

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.