Αυγενάκης: Η Παιδεία πρέπει να είναι πεδίο εθνικής συνεννόησης

«Η Παιδεία πρέπει να είναι σημείο εθνικής συνεννόησης, δεν μπορεί να είναι πεδίο αντεγκλήσεων» είπε ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Χθες, το αίτημα της ΝΔ και του Κυριακού Μητσοτάκη ήταν να συζητήσουμε για θέματα Παιδείας. Ένα ζήτημα το οποίο, ομολογουμένως, δεν είναι και το πιο ευχάριστο για την κυβέρνηση δεδομένου της σειράς των πρωτοβουλιών που έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα με πρωτεργάτη τον κ. Φίλη και που κάθε άλλο παρά θετικά αποτελέσματα έχουν και για τις οικογένειες και για τους εκπαιδευτικούς, αλλά και για τα ίδια τα παιδιά. Ήταν κάτι που αναμέναμε η προσπάθεια φυγής σε ένα ζήτημα που θεωρητικά βολεύει τον κ. Τσίπρα, το καβγάδισμα, η ένταση», τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Και συνέχισε λέγοντας: «Βολεύει τον κ. Τσίπρα να μιλά γενικώς και αορίστως και να πετάει λάσπη. Εμείς ως ΝΔ έχουμε αποφασίσει βήμα-βήμα να κάνουμε γνωστό σε μερίδα της ελληνικής κοινωνίας το πρόγραμμά μας και τις θέσεις μας. Σε ότι αφορά το θέμα της διαπλοκής, των καναλιών είναι ένα ζήτημα που ομολογουμένως αποτελεί ένα ξεχωριστό θέμα συζήτησης σε μία συνεδρία η οποία ζητήθηκε από πλευράς της ΝΔ να προγραμματιστεί και όπως είδαμε και από πλευράς κυβέρνησης, με μια μικρή χρονοκαθυστέρηση, έγινε αποδεκτή και από πλευράς κυβέρνησης. Η παιδεία για μας πρέπει να είναι πεδίο εθνικής συνεννόησης, το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να είναι αντικείμενο μικροκομματικών αντεγκλήσεων».

Ο γραμματέας πολιτικής επιτροπής της ΝΔ χαρακτήρισε απολύτως ουσιαστικού χαρακτήρα τις διαφορές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον υπουργό Παιδείας στο θέμα των θρησκευτικών. «Δεν έχουμε αντίρρηση βεβαίως στο να μετεξελιχθεί το μάθημα των θρησκευτικών, αλλά ο τρόπος το “αποφασίζω και διατάζω” του κ. Φίλη κάθε άλλο παρά μπορεί να γίνει σεβαστός. Υπουργός παιδείας είναι δεν είναι ο δερβέναγας ο οποίος αποφάσισε κι ένα ωραίο πρωί έστειλε και ενημέρωσε και μετέπειτα στέλνει και μηνύματα αγάπης και σεβασμού» επεσήμανε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ