Άρχισε η κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – LIVE η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Στο Athenaeum InterContinental Athens Hotel έφτασε πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας για να συμμετάσχει στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της οδυνηρής ήττας στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Η Κεντρική Επιτροπή συνεδριάζει με φόντο και τα συντροφικά «μαχαιρώματα» που έχουν προκύψει στο κόμμα, με πολλά στελέχη να ανοίγουν ακόμη και θέμα ηγεσίας.

Στην Κεντρική Επιτροπή, όπου θα γίνει ένας πρώτος απολογισμός για το τι έφταιξε για την ήττα στις πρώτες κάλπες, θα αναζητηθεί και ένα νέο αφήγημα και μια καινούρια στρατηγική τόσο απέναντι στην ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μην χαθούν κι άλλες δυνάμεις.

Δείτε σε απευθείας μετάδοση την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερώτημα αποτελεί τι στάση θα κρατήσουν τα μέλη της «Ομπρέλας». Αυτό βέβαια που έχει διαφανεί έως τώρα είναι ότι δεν θέλει κανείς να φορτωθεί την εσωστρέφεια στο κόμμα γι’ αυτό και οι τόνοι παραμένουν χαμηλοί. Επί της ουσίας στόχος είναι να πάνε όλοι ενωμένοι προς την 25η Ιουνίου.

Βέβαια αστάθμητος παράγοντας είναι κάποια μέλη της «Ομπρέλας» που είναι πιο έντονα πολιτικά ως χαρακτήρες και δεν αποκλείεται να ακουστεί η δική τους «φωνή».

Πάντως πρωταρχικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να συσπειρώσει τη βάση του ξανά, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 21ης Μαΐου η συσπείρωση του κόμματος ήταν μόλις στο 66%- 67%. Επίσης στόχος είναι να αυξήσει τα ποσοστά του πέρα από το 20% και να ξαναπείσει τους ψηφοφόρους του κάνοντας διορθωτικές κινήσεις.

Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ