Αποστολάκης στον Realfm 97,8: H έννοια της Αριστεράς δεν είναι κονσέρβα – Τι είπε για τον Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης «επικοινώνησε με την κοινωνία, έδειξε ότι φέρνει κάτι καινούργιο, φέρνει κάποια ελπίδα» δήλωσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Τέρενς Κουίκ, υπογραμμίζοντας ότι πριν από την εμφάνισή του το ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ «ήταν σχεδόν ανύπαρκτο».

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης εκτίμησε για την επόμενη ημέρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «δεν είναι εύθραυστος ο ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι περνάει μία φάση, η οποία απ’ ότι φαίνεται θα τον βγάλει αρκετά πιο δυνατό. Οι εσωτερικές ζυμώσεις στα κόμματα, και δη τέτοιου τύπου, θεωρώ ότι καταλήγουν σε θετικά αποτελέσματα» και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι δεν είναι εύκολο να ισορροπήσει, δεν είναι εύκολο να βρεθούν οι τρόποι να συνεργαστεί το κόμμα με τον καινούργιο αρχηγό πάρα πολύ γρήγορα, αλλά νομίζω ότι σιγά σιγά βρίσκουμε τον δρόμο μας».

«Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλές ομάδες, πολλές διαφορετικές απόψεις, βέβαια αυτό είναι και το χαρακτηριστικό του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δίνει μία ξεχωριστή υπόσταση σε αυτό το κόμμα. Ωστόσο, για να βγει αποτέλεσμα και να υπάρχει προοπτική θα πρέπει όλα αυτά να μπουν κάτω από ένα control και κάτω από μία καταστατική διεύθυνση, όπως είναι τα όργανα του κόμματος, τα οποία καθορίζουν ποια θα είναι η πολιτική και ποια θα είναι η γραμμή. Ωστόσο όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι μέχρι τώρα, κάτι δεν πήγε καλά… Τα  μηνύματα που πέρναγε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εντυπώσεις που έδινε στον κόσμο για το ποιο θα ήταν το κόμμα που θα κυβερνήσει του ΣΥΡΙΖΑ δεν έπεισε την κοινωνία. Δεν έπεισε γιατί δεν ήταν ούτε καθαρές οι γραμμές ούτε σαφή τα μηνύματα, διάφορες θέσεις που δεν φαινόταν ότι ήταν παράλληλες. Από εκεί και μετά θεωρώ ότι ήταν αναγκαίο να γίνει αυτό που έγινε», υπογράμμισε ο κ. Αποστολάκης.

Σχετικά με την νίκη του Στέφανου Κασσελάκη, τόνισε: «Νομίζω ότι κάθε φορά, σε κάθε εποχή, υπάρχει ένα μήνυμα που ξεσηκώνει τον κόσμο ή τουλάχιστον κάτι που μπορεί να του κεντρίσει το ενδιαφέρον. Βλέπετε τώρα τι έγινε. Πριν εμφανιστεί ο Κασσελάκης ως υποψήφιος το ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σχεδόν ανύπαρκτο. Κανείς δεν ενδιαφερόταν. Όταν εμφανίστηκε ο Κασσελάκης, ο οποίος με κάποιο τρόπο επικοινώνησε με την κοινωνία, έδειξε ότι φέρνει κάτι καινούργιο, φέρνει κάποια ελπίδα, ο κόσμος -ταλαιπωρημένος απ’ όλη αυτή την ιστορία με τα μνημόνια, με την ακρίβεια, με τις δυσκολίες που περνάει καθημερινά κλπ.- ήθελε να ακούσει κάτι αισιόδοξο, ένα μήνυμα το οποίο να του δίνει ελπίδα. Και αυτό έγινε, βλέπετε πόσο μαζικά ανταποκρίθηκε ο κόσμος».

«Αν καταφέρουμε να κάνουμε αυτά που λέει (σσ. ο Κασσελάκης), εάν ο ΣΥΡΙΖΑ παραλληλιστεί και μπορέσουμε να προχωρήσουμε, νομίζω είναι η ελπίδα. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος φέρνει ένα πολύ μεγάλο βάρος πάνω του. Μαθαίνει γρήγορα, κινείται γρήγορα, παίρνει αποφάσεις, έχει background για να μπορεί να δουλέψει οτιδήποτε θα του δώσεις. Θεωρώ πως το ότι δεν είναι πολιτικός καριέρας δεν είναι μειονέκτημα. Και αυτούς που είναι πολιτικοί καριέρας έχουμε δει τα αποτελέσματά τους», συμπλήρωσε ο κ. Αποστολάκης.

Στη συνέχεια, σημείωσε πως «η έννοια της Αριστεράς δεν είναι κονσέρβα. Το Αριστερό το προσδιορίζει ο καθένας με την έννοια που εκείνος καταλαβαίνει. Εκείνο που κρατάμε από το “Αριστερά” είναι: σημείο αναφοράς ο άνθρωπος, η κοινωνία και η προσπάθεια να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης και την προοπτική. Αυτό είναι το κέντρο. Από εκεί και μετά δεν μπορείς να είσαι σε μία στείρα θέση, η οποία δεν παράγει αποτελεσματική πολιτική, δεν συνειδητοποιεί τι γίνεται στον κόσμο και τι θέλει η κοινωνία».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ