Λονδίνο: Απολογείται ο 17χρονος για τον φόνο 15χρονης – Η έκκληση της οικογένειας

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε 17χρονο έφηβο για τον φόνο μιας 15χρονης με μαχαίρι την Τετάρτη (27/9) στο νότιο Λονδίνο, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ο κατηγορούμενος για τον φόνο της Ελιάν Άνταμ, ένα έγκλημα που έχει προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση στη χώρα, διώκεται επίσης για κατοχή μαχαιριού.

Αυτός θα παρουσιαστεί εντός της ημέρας στο τμήμα ανηλίκων του Δικαστηρίου του Κρόιντον.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί την ώρα του συμβάντος, αλλά παρά τη γρήγορη άφιξη συνεργείων διάσωσης και την παροχή των πρώτων βοηθειών, ο θάνατος της έφηβης διαπιστώθηκε επιτόπου.

Ο ύποπτος συνελήφθη σε διάστημα περίπου μιας ώρας μετά το συμβάν. Στο πλαίσιο των ερευνών τους, οι αστυνομικοί βρήκαν χθες ένα μαχαίρι.

“Η Ελιάν ήταν μόνο 15 ετών και είχε τη ζωή μπροστά της, με ελπίδες και όνειρα. Όλα αυτά τα όνειρα καταστράφηκαν”, αναφέρει η οικογένειά της σε ανακοίνωση.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν υποσχέθηκε την Τετάρτη να “συνεχίσει να δουλεύει νυχθημερόν για να δώσει τέλος στη μάστιγα της εγκληματικότητας με μαχαίρια στην πόλη μας”.

Ανάμεσα στον Μάρτιο του 2022 και τον Μάρτιο του 2023, 50.000 επιθέσεις με μαχαίρι έχουν καταγραφεί στην Αγγλία και την Ουαλία. Αυτές έχουν αυξηθεί κατά 5% σε σχέση με αυτήν που καταγράφηκε την προηγούμενη χρονιά και κατά 75% σε δέκα χρόνια, σύμφωνα με την βρετανική εθνική στατιστική υπηρεσία ONS.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ