Δεκάδες συλλήψεις στη μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση κατά της τηλεοπτικής πειρατείας – Ξέπλυμα εκατομμυρίων ευρώ

Δεκάδες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλά σημεία σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αστυνομικής επιχείρησης κατά της πειρατείας, που έχει λάβει χώρα ποτέ. Το κύκλωμα, που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, προσομοιάζει σε κακουργηματική πυραμιδική εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό, υπαρχηγούς, πλήθος μεταπωλητών και με μία διαρκή δομημένη δράση σε όλη την επικράτεια. Τα παράνομα έσοδα από την λειτουργία του κυκλώματος επί σειρά ετών, ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια, όπως συμβαίνει και με τα μεγάλα καρτέλ ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετρητά επιμελώς κρυμμένα, πλήθος ψηφιακών παράνομων συσκευών, παράνομα λογισμικά, μεταφορικά μέσα, πλήρεις κατάλογοι πελατολογίων παράνομων συνδρομητών τελικών απλών χρηστών σε όλη την Ελλάδα και ολόκληρη μεθοδολογία για το ξέπλυμα του χρήματος.

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν πια και χιλιάδες τελικοί χρήστες σε όλη την επικράτεια που φέρονται να είναι καταχωρημένοι ως πελάτες στις λίστες του κυκλώματος και αποτελούσαν τους χρηματοδότες αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, τροφοδοτώντας με μηνιαίες συνδρομές τις παράνομες δραστηριότητές της. Μπορεί τα παράνομα συνδρομητικά μηνιαία αντίτιμα των δέκα και είκοσι ευρώ να ακούγονται μικρά, αλλά σύμφωνα με πηγές οικονομικών παραγόντων, αθροιστικά ετησίως αποτελούν διαφυγόντα έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για το κράτος, για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο και φυσικά για τις μελλοντικές επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας.

Σημειώνεται ότι τα αδικήματα παραβίασης Πνευματικών Δικαιωμάτων, Συνδρομητικών Υπηρεσιών Οπτικοακουστικού Περιεχομένου, αλλά και της εγκληματικής οργάνωσης, στο ελληνικό ποινικό σύστημα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, με πολυετείς καθείρξεις, διοικητικά πρόστιμα που φτάνουν τα 300.000 ευρώ, προβλέψεις για δέσμευση κινητής και ακίνητης περιουσίας, αλλά και πάγωμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων.

Για την υπόθεση αναμένονται ανακοινώσεις από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ