Αποστολάκης για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο: Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει τίποτα – ΒΙΝΤΕΟ

Τις συνεχιζόμενες προκλήσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τις απειλές κατά της Ελλάδας, με αφορμή και την παρουσία του στην άτυπη Σύνοδος την Πράγα και το επεισόδιο στο δείπνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολίασε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου

Αναφερόμενος στην παρουσία του Τούρκου προέδρου στην Πράγα ανέφερε πως «υπήρχε μια ελπίδα ότι θα έδειχνε διαφορετική στάση αλλά επιμένει στο ίδιο στυλ» και πρόσθεσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν κατάφερε να γίνει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, καθώς και ότι και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δεν έδειξαν κάτι διαφορετικό από αυτό που περιμέναμε. Πρόσθεσε επίσης ότι «Ο Ερντογάν προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει την διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα δημιουργεί την ένταση».

Σχετικά με το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ σημείωσε ότι «εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα με τις δηλώσεις και τον Ερντογάν που προσπαθεί να κερδίσει πόντους  στην γεωπολιτική σκακιέρα λογικά δεν τον συμφέρει να κάνει κάτι». Σημείωσε ακόμα ότι ο Τούρκος πρόεδρος «διαβάζει τις αντιδράσεις και συμπεριφέρεται ανάλογα», ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη «δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει τίποτα».

Για την στάση της Ελλάδας είπε ότι θα πρέπει να δει πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση και τόνισε ότι το βασικό είναι η διπλωματία. «Ο Ερντογάν και η Τουρκία κινούνται μεθοδικά στην παγκόσμια προπαγάνδα», είπε τέλος ο κ. Αποστολάκης.

Κωνσταντίνος Φίλης: Η Τουρκία προσπαθεί να παρασύρει την Ελλάδα στο λάθος.

Από την πλευρά του, ο αναλυτής διεθνών θεμάτων του ΑΝΤ1, καθηγητής Κωνσταντίνος Φίλης σχολίασε το πρωτοφανές «μπρα ντε φέρ», ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Ερντογάν και στο πού αποσκοπεί ο Τούρκος Πρόεδρος με αυτή την τακτική. Ο κ. Φίλης, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η Τουρκία προσπαθεί να παρασύρει την Ελλάδα στο λάθος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ