ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ – Η συζήτηση στη Βουλή για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Αντιμετωπίζουμε μια κοινωνική πραγματικότητα αίροντας μια σοβαρή ανισότητα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση είναι και χρήσιμη και αναγκαία», είπε σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Επεκτείνουμε τα δικαιώματα των παιδιών και σε εκείνα που ζουν με ομόφυλα ζευγάρια». «Στόχος μας είναι να καταστούν ορατοί άνθρωποι που μέχρι τώρα ήταν αόρατοι» επεσήμανε.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η μεταρρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση κάνει τη ζωή ανθρώπων καλύτερη χωρίς να στερεί τίποτα από τους πολλούς.

«Και οι δύο γονείς των ομόφυλων ζευγαριών δεν έχουν ακόμα νομικά τις ίδιες δυνατότητες να δίνουν στα παιδιά τους. Να τα παίρνουν από το σχολείο, να συνταξιδεύουν, να τα συνοδεύουν στο νοσοκομείο», συνέχισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

«Αυτό το κενό ερχόμαστε και καλύπτουμε επιτρέποντας σε όλους αν το επιθυμούν να σφραγίσουν θεσμικά τη σχέση τους με μία τελετή στο δημαρχείο όπως το κάνουν και τα ετερόφυλα ζευγάρια. Ζυγίζεται η δύναμη της δημοκρατίας μας να ενσωματώνει ισότιμα τον κάθε πολίτη», επισήμανε σημειώνοντας ότι αυτό ισχύει σε 36 χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο γάμος δεν είναι τίποτα άλλο από το επιστέγασμα της αγάπης δύο ανθρώπων που επιλέγουν να συμπορευτούν. «Γι’ αυτό και τα νομικά συστήματα προσαρμόζονται διεθνώς απαντώντας σε σύγχρονα πρακτικά ζητούμενα», επισήμανε.

Μήνυμα στην Εκκλησία

Στέλνοντας μήνυμα στην εκκλησία, ο πρωθυπουργός είπε: «Ο νόμος επίσης εξισώνει τους πολίτες απέναντι στον πολιτικό γάμο. Ο θρησκευτικός γάμος αποτελεί θρησκευτικό μυστήριο και αποκλειστική υπόθεση της εκκλησίας. Τις θέσεις της εκκλησίας η Πολιτεία τις σέβεται με βάση πάντα τους διακριτούς ρόλους των δυο θεσμών το κράτος οφείλει να προχωρεί και στις δικές του ενέργειες με πυξίδα το νόμο. Τα του Καίσαρος των Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ. Για να το πω απλά: ή παπάς – παπάς ή ζευγάς – ζευγάς».

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν θα διαταραχθούν οι σχέσεις της πολιτείας με την εκκλησία.

 

Παρακολουθήστε απευθείας τη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια. Το βράδυ θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ