Απάντηση μέσω κυβερνητικών πηγών στο τελεσίγραφο του Βερολίνου

Στο έγγραφο-τελεσίγραφο που αποκάλυψε το Reuters, σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση να υπαναχωρήσει στις δεσμεύσεις της και να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι προκάτοχοί της, απαντούν κυβερνητικές πηγές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχολιάζοντας το έγγραφο που δημοσίευσε το Reuters, επισημαίνουν ότι οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές, ωστόσο σημειώνουν ότι αποδεικνύει ότι και η γερμανική κυβέρνηση μπήκε και τυπικά στην διαπραγμάτευση.

“Είναι φανερό ότι η γερμανική κυβέρνηση επιλέγει την «σκληρή τοποθέτηση» στην έναρξη της διαπραγμάτευσης. Με το έγγραφό της ζητάει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δεσμεύσεις της κατά της λιτότητας και να επαναφέρει το Μνημόνιο! Δηλαδή η νέα ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων, παραμονή της τρόικας και να εφαρμόσει όλα τα σκληρά μέτρα που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά” τονίζουν κυβερνητικές πηγές.  

“Είναι προφανές ότι οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές από η νέα ελληνική κυβέρνηση. Προσκρούουν στην πρόσφατη εντολή τη ελληνικού λαού και δεν βοηθούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης” υπογραμμίζουν, προσθέτοντας ότι “θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις όλους τους ευρωπαίους εταίρους μας σε πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης”.

 

Διαβάστε επίσης 

Συμφωνία “γέφυρα” με τετραετές σχέδιο συζήτησαν Τσίπρας – Γιούνκερ

“Το θέμα του Προέδρου μετά τις προγραμματικές” αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

Η Μέρκελ δήλωσε ότι ανυπομονεί να γνωρίσει τον Τσίπρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ