Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στον ΟΑΕΔ

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στον ΟΑΕΔ

 

Με τον νέο Διοικητή του ΟΑΕΔ Θεόδωρο Αμπατζόγλου, συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ , αποτελούμενη από τον γραμματέα της Κ.Ο. Γιάννη Μανιάτη, τον Πάρι Κουκουλόπουλο και τον Γιώργο Κουτρουμάνη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν και η προώθηση και εφαρμογή του Προγράμματος ανάσχεσης της ανεργίας, το οποίο εισηγήθηκε το ΠΑΣΟΚ.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν την πλήρη ενεργοποίηση του Οργανισμού για την εφαρμογή των διατάξεων για την κοινωφελή εργασία, την αυτεπιστασία στους ΟΤΑ, και την προστασία θέσεων εργασίας μέσω μείωσης εργοδοτικών εισφορών στο ΙΚΑ, διατάξεις τις οποίες ψήφισε πρόσφατα η Βουλή.

Επισημάνθηκε η ανάγκη, η υλοποίηση του προγράμματος να γίνει με πλήρη διαφάνεια, με συγκεκριμένη μοριοδότηση, με πλήρη εποπτεία και έλεγχο του ΑΣΕΠ, και αντιγραφειοκρατικές διαδικασίες που θα διασφαλίσουν την σωστή και γρήγορη εφαρμογή του, ώστε να δοθεί ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες ανέργους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, στο θέμα της μεταφοράς των σχετικών πόρων από άλλα προγράμματα του ΕΣΠΑ αναμένονται οι σχετικές κινήσεις του αρμόδιου Υπουργού .

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε επίσης με το Προεδρείο και τους επικεφαλής των παρατάξεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας . Συζητήθηκε ο τρόπος εφαρμογής του Προγράμματος στα θέματα που αφορούν τους ΟΤΑ.

Η ΚΕΔΕ επεσήμανε ότι χρειάζεται να προχωρήσει άμεσα η εφαρμογή του νόμου μια και η ανεργία είναι το υπ’ αριθμόν ένα κοινωνικό πρόβλημα, και θα συμβάλλει σημαντικά σε αυτό.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ