Ανεβάζει στροφές ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανεβάζει στροφές ο ΣΥΡΙΖΑ

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση, στήριξη στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και προετοιμασία για την ΔΕΘ είναι το τρίπτυχο που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες ημέρες.

Η αρχή θα γίνει από τη Βουλή που αρχίζουν και πάλι τα θερινά τμήματα με όλα τα μέτωπα να είναι ανοικτά. Παράλληλα η αιχμή του δόρατος της αντιπολιτευτική γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες ημέρες θα είναι το θέμα των πλειστηριασμών.

Στην Κουμουνδούρου εκτός από το γεγονός ότι διαφωνούν κάθετα με την συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση θα προσπαθήσει να «εκμεταλλευτεί» και τις αντιδράσεις που υπάρχουν από τους βουλευτές του κυβερνητικού στρατοπέδου στο επίμαχο θέμα.

Δεν αποκλείεται μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες για τους πλειστηριασμούς.

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν ιδιαιτέρως κρίσιμο το επόμενο διάστημα, εκτιμούν πως η τρόικα θα ζητήσει νέα μέτρα καθώς η κυβέρνηση έχει αποτύχει και υποστηρίζουν πως η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Βίτσας, έχει ήδη επισημάνει ότι οι οργανώσεις του κόμματος πρέπει να είναι σε κατάσταση ετοιμότητας, καθώς και ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρέπει να σχεδιάσουν τις πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο.

Την ίδια στιγμή στην Κουμουνδούρου ετοιμάζονται για τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του επόμενου μήνα λόγω της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο, τονίζοντας πως θα σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων. «Θα στηρίξουμε, χωρίς ερωτηματικά και αστερίσκους, τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Α. Τσίπρας ετοιμάζει και την παρουσία του στη ΔΕΘ, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει ιδιαίτερη σημασία, καθώς σε σχέση με τον πρωθυπουργό που θα κάνει μία «fast track» επίσκεψη, όπως έκανε και πέρσι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει κανονικά το «παραδοσιακό» πρόγραμμα.

Η επίσκεψη του Α. Τσίπρα θα περιλαμβάνει ομιλία στους παραγωγικούς φορείς, βόλτα στα περίπτερα της έκθεσης και θα κλείσει με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ