Ανδρουλάκης: Μητσοτάκης και Τσίπρας δεν έβαλαν την χώρα πάνω από το προσωπικό συμφέρον τους

Δριμεία κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία και τις εξαγγελίες που προεκλογικά ανακοινώνουν άσκησε ο Νίκος Ανδρουλάκης μία ημέρα μετά το debate των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υποστήριξε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ,  ότι η κυβέρνηση έχει ως βασικό αφήγημα πως η οικονομία πάει καλά αλλά αντιθέτως δεν πάει καλά καθώς έχουμε το υψηλότερο δημόσιο χρέος ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ. Πρόσθεσε ακόμη ότι η ανάπτυξη βασίζεται σε εσωτερικά δανεικά με τους πολίτες να αντιμετωπίζουν την ακρίβεια.

Με αφορμή τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα πως ο δημοσιονομικός χώρος είναι περιορισμένος, ο κ. Ανδρουλάκης είπε η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν μνήμες του 2007-08 όπου αντί νερό η ΝΔ έριχνε βενζίνη στην οικονομία και συνεχίζει με τις προεκλογικές εξαγγελίες της την ίδια αντίληψη. Επέκρινε ταυτόχρονα έντονα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις προεκλογικές εξαγγελίες του λέγοντας ότι «βλέπει την οικονομία σαν μια αγελάδα που μοιράζει γάλα χωρίς να την ταΐζεις».

«Γι’ αυτό μιλώ για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον “γαλάζιο” ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε. Επανέλαβε τις προγραμματικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την ανάπτυξη της οικονομίας που βασίζονται στις παραγωγικές επενδύσεις, τη διόρθωση των αδικιών στους χαμηλοσυνταξιούχους από το νόμο Κατρούγκαλου και πρότεινε μείωση των έμμεσων φόρων και προοδευτική φορολογία με έκπτωση φόρου στις οικογένειες με παιδιά. «Όλα αυτά μαζί δεν ξεπερνούν το 1,2 δισ.», υποστήριξε.

Ο κ. Ανδρουλάκης επέκρινε τον Πρωθυπουργό και συνεργάτες του πως επιμένουν να διαστρεβλώνουν τη θέση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για συνεργασία με τον κ. Βαρουφάκη για να τρομοκρατήσουν μετριοπαθείς κεντρώους ψηφοφόρους να μην το ψηφίσουν. Κατηγόρησε προσωπικά για λαϊκισμό τον κ. Μητσοτάκη με τον ισχυρισμό πως ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται ως υπεύθυνος πολιτικός αλλά το 2010 δεν ψήφισε το μνημόνιο παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη σε αντίθεση με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ έστρεψε τα βέλη και προς τον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίον είπε πως «δημιούργησε σχολή περιφρόνησης και λαϊκισμού», όταν έλεγε πως θα σκίσει τα μνημόνια κι έφερε νέο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Μητσοτάκης και Τσίπρας δεν έβαλαν την χώρα πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε. «Εγώ πιστεύω  σε ένα όραμα κανονικότητας στη χώρα».

Για τις υποκλοπές και τις μετεκλογικές συνεργασίες

Για το θέμα των υποκλοπών, μετά τη αναγνώριση του Κ. Μητσοτάκη στο debate ότι δεν αποτελεί εθνικό κίνδυνο, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε πώς έχει πικρία, όχι προσωπική αλλά για την έλλειψη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που είναι εκτός της ευρωπαϊκής κουλτούρας. Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ζητήσουν συγγνώμη όλα εκείνα τα στελέχη της ΝΔ που εξαπέλυσαν εις βάρος του δηλητηριώδεις επιθέσεις με αναρτήσεις και σχόλια. Επανέλαβε ότι έχει εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη ωστόσο παρατήρησε πως πρέπει η ίδια να εξηγήσει γιατί, αφού ο πρωθυπουργός λέει ότι δεν είναι εθνικός κίνδυνος γιατί η εισαγγελέας κ. Βλάχου υπέγραψε το αίτημα του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, κ. Κοντολέων, να τον παρακολουθούν. Πρόσθεσε ότι επιμένει να ζητάει ποινικές ευθύνες για εκείνους που το διέπραξαν και πως αυτές θα τις αποδώσει η Δικαιοσύνη. «Δεν τις απονέμουν τα κόμματα», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα είναι ανάχωμα στις πρακτικές των κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα. Ανέφερε ότι έχει σαφές σχέδιο όταν πάρει την τρίτη διερευνητική εντολή που βασίζεται στο γερμανικό μοντέλο συνεργασίας όπου απέναντι στην παντοκρατορία του Πρωθυπουργού υπάρχουν ισχυρά θεσμικά αντίβαρα. Εξήγησε πως βάση για προγραμματική συμφωνία είναι τα 12 σημεία που ανακοίνωσε με κόκκινες γραμμές το κοινωνικό κράτος και τη ρύθμιση της αγοράς εργασίας.

«Με την εντολή που θα λάβω θα προσπαθήσω να διασφαλίσω τη σταθερότητα στη χώρα», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης. Επέμεινε για συμφωνία σε πρόσωπα κοινής αποδοχής και πως δεν θα επιβάλει κανένα πρόσωπο για Πρωθυπουργό. «Ο κ. Μητσοτάκης με την κουλτούρα και την ανασφάλειά του δεν μπορεί να είναι επικεφαλής. Ο δε κ. Τσίπρας που λέει πως θα αλλάξω μετεκλογικά άποψη κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Ό, τι λέω σήμερα θα είναι ο οδηγός και για το αύριο», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ