Ανδρουλάκης: Η τροπολογία θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους ζωής για τους νησιώτες και αλλοίωση του οικιστικού χαρακτήρα της περιοχής

Άμεση ήταν η αντίδραση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, στην ομιλία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Κ. Χατζηδάκη στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή της τροπολογίας για τη Golden Visa.

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση θα μας απαντήσει για την ταμπακιέρα;

Ξεκινώντας την παρέμβασή του υπογράμμισε ότι “δεν βάζουμε στο ζύγι τις τραγωδίες στα Τέμπη και το Μάτι. Ζητάμε δικαιοσύνη και αλήθεια όπως το σύνολο του ελληνικού λαού”.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση τόνισε ότι “αν σήμερα νομοθετήσουμε 800.000 ευρώ, ως όριο αξίας ακινήτου για την απόκτηση της golden visa, στα μεγάλα νησιά άνω των 3.000 κατοίκων, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αφήσουμε ακάλυπτες τις Κυκλάδες – ειδικά τις δυτικές Κυκλάδες και όσα νησιά είναι κοντά σε άλλα νησιά που έχουν αεροπορική σύνδεση όπως για παράδειγμα κοντά στη Ρόδο και τη Λέσβο-, τότε δημιουργείται ένας μαγνήτης στρέβλωσης“.

Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Το τελευταίο αντίο στο ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ – Με ποντιακή λύρα και τιμητικό άγημα η κηδεία του

Τόνισε, δε, ότι “με αυτήν την πολιτική golden visa, θα οδηγήσετε όσους θα αγόραζαν στην Αθήνα, τώρα να στραφούν στις Κυκλάδες”.

Στρέφοντας τα βέλη του στον Κ. Χατζηδάκη, ανέφερε ότι “ο υπουργός, που κάθεται δίπλα σας, μάλλον δεν γνωρίζει την αγορά ακινήτων όταν επιχειρηματολογεί ότι τώρα το όριο είναι κάτω από τις 400.000 ευρώ“.

Όσον αφορά στην κατάσταση που διαμορφώνεται στις Κυκλάδες, προέτρεψε την κυβέρνηση να εξετάσει “τις τιμές ανά τετραγωνικό των νεόδμητων στις δυτικές Κυκλάδες όπως για παράδειγμα σε Σίφνο, Σέριφο κλπ” για να αντιληφθεί ότι η εν λόγω τροπολογία θα οδηγήσει σε “αύξηση του κόστους ζωής για τους νησιώτες και αλλοίωση του οικιστικού χαρακτήρα μιας περιοχής ιδιαίτερου κάλλους“.

“Σας ζητώ να το ξανασκεφτείτε και να πάμε και στα μικρότερα νησιά στις 800.000. Σε διαφορετική περίπτωση και το λέω μετά λόγου γνώσεως, υπηρετούνται συμφέροντα κατασκευαστικών εταιρειών που έχουν ήδη στο τραπέζι μεγάλα project real estate ιδιαίτερα στις Κυκλάδες“, ανέφερε.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση δήλωσε ότι η τροπολογία αυτή “είναι ντροπή για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας” και πρόσθεσε ότι “πρέπει να πάμε στις 800.000 για να αποδείξετε ότι κάνετε ένα γενναίο βήμα και εμείς το στηρίζουμε για να βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών στα αστικά κέντρα, αλλά και να διασώσουμε τον ιδιαίτερο οικιστικό χαρακτήρα στις Κυκλάδες και στα μικρότερα νησιά της πατρίδας μας”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ