Αλέξης Τσίπρας: «Γιατί ο Μητσοτάκης φοβάται ντιμπέιτ των δύο» – Ο Βαρουφάκης, το TikTok και η σχέση του με την Μπέτυ Μπαζιάνα

Με αναφορές στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την πολιτική επικοινωνία, αλλά και στην προσωπική και οικογενειακή του ζωή, η συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρωινή εκπομπή «Πάμε Δανάη», στο Mega.

Ερωτηθείς για το αυριανό ντιμπέιτ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προέβλεψε ότι θα είναι «αποστειρωμένο» και ότι δεν θα είναι μάλλον κάτι που μπορεί να κάνει τη «διαφορά», καθώς πιθανότατα θα «βαρεθεί ο κόσμος». Γι’ αυτό κατηγόρησε τη ΝΔ που «επέμενε» να γίνουν «παράλληλοι μονόλογοι 1,5 λεπτού», χωρίς μάλιστα «να έχουν ούτε οι δημοσιογράφοι δυνατότητα να κάνουν μία ελεύθερη ερώτηση στους πολιτικούς».

Κληθείς να σχολιάσει την μη αποδοχή από τον πρωθυπουργό της πρόσκλησης του Mega για μια τηλεμαχία μεταξύ τους, «έδειξε» τους επικοινωνιολόγους του κ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός είναι «πολύ πειθαρχημένος» στα όσα του λένε. Διευκρίνισε ότι «δεν υποτιμά» τον πολιτικό του αντίπαλο και ότι τον θεωρεί πολύ «ικανό», ωστόσο, ανέφερε ότι αν ήταν στη θέση του, δεν θα μπορούσε να μην ανταποκριθεί σε αυτήν την πρόκληση.

«Παρά το ότι θυμίζει τον μαθητή στο πρώτο θρανίο με το απουσιολόγιο -είναι καλά διαβασμένος- δεν έχει αυτό που λένε επικοινωνιακό χάρισμα», είπε χαρακτηριστικά, πιθανολογώντας ότι αυτή είναι η συμβουλή των επικοινωνιολόγων του πρωθυπουργού, ενώ συγκεκριμένα υποστήριξε ότι «φοβάται πάρα πολύ μια ευθεία ερώτηση», σχετικά με το «γιατί παρακολουθούσε το μισό πολιτικό σύστημα».

Εκτίμησε επίσης ότι οι πολιτικές που ακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα τέσσερα τελευταία χρόνια τον φέρνουν σε μία «μειονεκτική θέση» γιατί αυτή την τετραετία ζήσαμε μεγάλες δυσκολίες και δεν τα πήγε καλά η κυβέρνηση. Αναφέρθηκε ενδεικτικά, στην πανδημία, την ακρίβεια και τα θέματα κράτους δικαίου. «Γι’ αυτό πετάει τη μπάλα στο 2015, να θυμηθούμε τι έκανε ο Βαρουφάκης», συμπλήρωσε.

«Αν είχα απέναντί μου τον Αλέξη Τσίπρα του 2015, θα του έλεγα…»

Σε ερώτηση για το τι θα έλεγε στον Αλέξη Τσίπρα του 2015, εάν τον είχε απέναντί του, απάντησε πως θα του έλεγε «δεν έχεις ιδέα τι έχεις να τραβήξεις».

«Αν είχα απέναντί μου τον Αλέξη Τσίπρα του 2015, θα του έλεγα πως δεν έχεις ιδέα τι έχεις να τραβήξεις. Και θα του έλεγα να προσέχει λίγο περισσότερο τους ανθρώπους που εμπιστεύεται. Το μυαλό όλων πηγαίνει στον Γιάννη Βαρουφάκη, γιατί ξαφνικά συνειδητοποίησα πως αυτός που είχα στην πρώτη γραμμή είχε το σχέδιο του αντιπάλου, δηλαδή του Σόιμπλε. Κάπου εκεί σοκάρεσαι… Μετά από μία εμπειρία χρόνων στην πολιτική σε θέσεις διαχείρισης έχω αρχίσει να εκτιμώ όχι μόνο τα βαριά βιογραφικά -είναι πολύ κρίσιμο- όχι μόνο τις ικανότητες αλλά και την ανιδιοτέλεια των ανθρώπων, την ταπεινότητα και την εντιμότητά τους. Αν καταφέρεις να βρεις έναν συνδυασμό πραγμάτων, αυτό είναι το βέλτιστο που μπορείς να πετύχεις».

«Το κόμμα μου έχει άλλα κριτήρια, είμαστε λίγο άναρχοι»

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στο ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στην πολιτική του πορεία και είπε πως ήταν όταν έπρεπε να απομακρύνει άτομα από την ομάδα του.

«Η πιο δύσκολη θέση για εμένα ήταν όταν έπρεπε να πάρω κάποιους ανθρώπους που εκτιμούσα να τους πως δεν θα είναι ξανά μαζί μου. Ήταν το πιο δύσκολο. Οφείλω να ομολογήσω πως είμαι ευτυχής γιατί δεν κυβέρνησα την χώρα μέσω εκβιασμών. Το κόμμα μου έχει άλλα κριτήρια, είμαστε λίγο άναρχοι, γιατί έχουμε όραμα και δεν έχουμε πρίγκιπες που γεννήθηκαν με την υποχρέωση να γίνουν πρωθυπουργοί ή υπουργοί. Το αρνητικό είναι πως πολλές φορές ακούγονται περισσότερες φωνές απ’ ότι πρέπει αλλά αυτό το θεωρώ υγεία. Εάν ο κ. Μητσοτάκης χάσει, είναι βέβαιο ότι την επόμενη ημέρα δεν θα μπορεί να σταθεί. Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αλλιώς. Κερδίσει, χάσει ο Τσίπρας θα υπάρξει μία εκτίμηση απέναντί του αλλά και η δυνατότητα -νομίζω είναι υγιές- όποιος διαφωνεί μαζί του να το λέει δημόσια και ανοιχτά».

Η συζήτηση στράφηκε και στα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας, όπως είναι τα social media και ειδικά το TikTok.

«Έχει αλλάξει ο τρόπος που γίνεται η επικοινωνία. Αυτά τα νέα εργαλεία της επικοινωνίας θέλουν και ένα όριο. Πρέπει να δείχνεις τον εαυτό σου. Εγώ στο TikTok δεν κάνω κάτι εξεζητημένο, δεν έχω κάποια ομάδα. Το χειρίζομαι μόνος μου. Είναι ένας νέος τρόπος επικοινωνίας. Πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε τρόπο επικοινωνίας. Πριν κάποια χρόνια γελάγαμε με το TikTok. Τώρα είναι όλη την ώρα εκεί».

«Οι νέοι ποτέ δεν απαντούσαν στις μετρήσεις»

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι οι νέοι δεν απαντούσαν ποτέ στις μετρήσεις, αλλά εξέφρασε την εκτίμησή του ότι οι νέοι θα πάνε να ψηφίσουν.

«Οι νέοι ποτέ δεν απαντούσαν στις μετρήσεις διότι θεωρούν πως δεν έχουν κανέναν λόγο να πουν τι θα ψηφίσουν. Πιστεύω πως οι νέοι θα πάνε να ψηφήσουν, αλλά χωρίς φανατισμό. Το θέμα είναι αν τους λέμε αλήθειες. Έχουμε χάσει την έννοια του οράματος, του ονείρου. Σπάνια βλέπω τα προφίλ των αντιπάλων. Βλέπω τι κάνουν όμως, γιατί οι γιοι μου έχουν μία μανία με το Luben. Οι νέοι άνθρωποι δεν έχουν τηλεόραση πια. Βλέπουν το περιεχόμενο της τηλεόρασης από το κινητό και το laptop. Εμείς δεν έχουμε τηλεόραση γιατί τα παιδιά δεν διάβαζαν και έβλεπαν τηλεόραση και έτσι, την βγάλαμε. Έχουμε όμως έναν προτζέκτορα, βλέπουμε ποδόσφαιρο και ταινίες».

Αλέξης Τσίπρας: Οι οικογενειακές στιγμές, η σύζυγός του και το όραμά του για το μέλλον

Τα memes με την Αντζελίνα Τζολί

Ο Αλέξης Τσίπρας, μίλησε μεταξύ άλλων για τις παρέες του και για τον χρόνο που περνά με την οικογένειά του. Παραδέχτηκε ότι βλέπει memes και γελάει με αυτά.

«Προφανώς βλέπω τα memes. Και γελάω πολύ, μου τα στέλνουν και τα στέλνω, είναι λογικό. Θεωρώ ότι το χιούμορ είναι κάτι που σου δίνει τη δυνατότητα να ξεπερνάς και τις εντάσεις. Αν δεν μπορείς να αυτοσαρκάζεσαι, ό,τι και να κάνεις, θα πάρεις τα πράγματα πολύ σοβαρά και δεν θα σου βγει σε κακό. Έχω τη δυνατότητα να αυτοσαρκάζομαι με γελοιογραφίες που με αφορούν. Γελάμε με τα παιδιά μου, όταν βλέπουμε αυτά τα χιουμοριστικά», ανέφερε.

«Θυμάμαι όταν είχε έρθει η Αντζελίνα Τζολί στο Μαξίμου, που είχαν βγάλει διάφορα να την καλωσορίζω και να της λέω “nice to meet you madam Lara Croft”. Δεν έχω δει memes με τον Ανδρέα Παπανδρέου», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πώς βίωσαν τα παιδιά του το γεγονός ότι έγινε πρωθυπουργός;

Ερωτηθείς για το πώς βίωσαν τα παιδιά του το γεγονός ότι έγινε πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Όταν έγινα πρωθυπουργός ο μικρός ήταν 2,5 ετών κι ο μεγάλος 4,5 ετών. Την βίωσαν την πραγματικότητα δεν τους την περιγράψαμε. Ο μεγάλος όταν έφευγα έλεγε “ο μπαμπάς φεύγει για τη δουλειά”, μπέρδευε τη Βουλή με τη δουλειά. Δουλέψαμε πολύ με τα παιδιά, δεν είναι η απουσία από τη δουλειά, αλλά η δημοσιότητα και το βάρος της αγάπης ή του μίσους. Είμαι ένα πρόσωπο που με βαραίνει η αγάπη του κόσμου, είναι μία ευθύνη, αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που με κατηγορούν, αυτή είναι η δουλειά του πολιτικού. Αυτό δεν είναι εύκολο για ένα παιδί να το κατανοήσει. Είσαι ο μπαμπάς του όχι ο πρωθυπουργός. Νομίζω το καταφέραμε σε έναν βαθμό. Ελπίζω ο γιος μου να μην ασχοληθεί με την πολιτική, δεν θα τον απέτρεπα, δεν θα παρέμβω στις επιλογές του. Δεν το βλέπω με τη λογική του “συνεχιστή”, δεν πιστεύω σε αυτή τη λογική. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Η λογική της οικογενειοκρατίας στην Ελλάδα μας έχει πληγώσει. Πέραν τούτου, δεν θα το χαιρόμουν για τον ίδιο. Δεν μπήκα στην πολιτική επειδή το επέλεξα, με οδήγησε η ζωή, η τύχη, οι συγκυρίες. Το όραμά μου ήταν να αλλάξω τον κόσμο, όχι να αποκτήσω αξιώματα. Πρέπει να έχεις γερό στομάχι για να ανταπεξέλθεις»,

«Διαρκώς παρεμβαίνω όταν διαβάζω ιστορία με τα παιδιά μου και η Μπέτυ τσαντίζεται. Διαβάζω πιο πολύ με τον μικρό, ο μεγάλος δεν θέλει να ξέρουμε τι διαβάζει. Είναι στην 5η δημοτικού. Αρέσει στα παιδιά να μην είναι η γνώση παπαγαλία αλλά να έχει βάθος», σημείωσε.

Τι είπε για την Μπέτυ Μπαζιάνα – «Ταυτιστήκαμε στο ίδιο όνειρο»

Αναφερόμενος στην σχέση του με την Μπέτυ Μπαζιάνα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως: «Δεν θα ήμουν ο ίδιος άνθρωπος αν δεν είχα την Μπέτυ στο πλευρό μου. Είμαστε πολλά χρόνια μαζί από παιδιά, πιστεύω ότι έχουν διαμορφωθεί οι χαρακτήρες μας και η σχέση μας. Χωρίς εκείνη, θα είχα ό,τι χαρακτηριστικά έχω τώρα, αλλά σε μεγαλύτερη ασυδοσία. Σε έναν βαθμό η σχέση των ανθρώπων μας κάνει να βλέπουμε τις αδυναμίες μας, νομίζω ότι διαμορφώνεται ο ένας δίπλα στον άλλο. Όταν ήμασταν μικροί, είχα σχέση με την πολιτική λίγο οραματική, ρομαντική, και με την Μπέτυ ταυτίστηκαν οι αξιακοί μας κώδικες. Ίσως ήμασταν λίγο διαφορετικοί από άλλα παιδιά. Δεν μας ενδιέφεραν οι υλικές απολαβές, πηγαίναμε διακοπές με μία σκηνή, ταυτόχρονα διαβάζαμε και σκεφτόμασταν να αλλάξουμε τα πράγματα. Ταυτιστήκαμε στο ίδιο όνειρο με την σύζυγό μου».

«Είμαι ευσυγκίνητος άνθρωπος, ακόμα και το βλέμμα ενός ανθρώπου μπορεί να με συγκινήσει. Με αηδιάζουν οι πολιτικοί που κλαίνε δημόσια, αλλά δεν έχουν την ευαισθησία να κλαίνε ιδιωτικά», ανέφερε, επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ