Άκης:Η γυναίκα μου βρίσκεται άδικα στη φυλακή

Άκης:Η γυναίκα μου βρίσκεται άδικα στη φυλακή 

 

Την αποφυλάκιση της συζύγου του, Βίκυς Σταμάτη αλλά και το αίτημα του για κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ, της περιόδου 1998- 1999 επανέλαβε ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος ζήτησε τον λόγο με την ολοκλήρωση των καταθέσεων των συνολικά 11 μαρτύρων κατηγορίας.

«Τελειώσαμε με τους μάρτυρες και προχωρούμε στο επόμενο στάδιο. Επειδή εγώ έκανα μια δήλωση πριν δέκα ημέρες και βλέποντας τα αποτελέσματα στην κοινωνία σε σχέση και με τους μάρτυρες, επιμένω ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε να χάνουμε πολύτιμο χρόνο αγνοώντας τον πυρήνα και την ουσία αυτής της υπόθεσης. Μετά από τόσον καιρό, που έλειψα, μου έκανε τρομακτική εντύπωση πώς μπορεί να ασχολείται το δικαστήριό σας με αλλά θέματα, ενώ αυτό που πρέπει να εξετάσει είναι η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για ένα εθνικό θέμα», ανέφερε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και πρόσθεσε:

«Μετά τα Ίμια υπήρχε μεγάλο πρόβλημα στη χώρα και ο τότε πρωθυπουργός έβαλε θέμα για την ενίσχυση της άμυνας και της ανταπόδοσης της χώρας ως νέα κυβέρνηση. Η τεράστια οικονομική κρίση έχει διαλύσει τα πάντα. Οι συνέπειες φαίνονται παντού. Βλέπουμε να γίνονται παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. Βλέπουμε να αλλάζει ο ρόλος των δικαστικών λειτουργών. Το ζήσαμε στο πετσί μας εμείς που διωκόμαστε βάσει ενός κατάπτυστου απαράδεκτου και ανήθικου κατηγορητηρίου. Στη Βουλή διαπιστώθηκε ότι ήταν πλαστό σε κάποια σημεία και κατασκευασμένο στα υπόλοιπα, καθώς δεν υπάρχει ούτε ίχνος δωροδοκίας».

 

Πρόεδρος: Συνδέετε την παραμονή σας εδώ με το ΚΥΣΕΑ;

Α. Τσοχατζόπουλος: Ανησυχώ, κύριε πρόεδρε. Είμαι 12 μήνες μέσα εγώ και η οικογένειά μου.

Πρόεδρος: Εσείς καθυστερείτε τη διαδικασία.

Α. Τσοχατζόπουλος: Είμαστε υποχρεωμένοι, μετά από τόσους μήνες, να αποδείξουμε ότι υπάρχουν ψευτιές, στημένα ψεύδη και σκευωρίες.

Υπάρχει μια πολιτική δίωξη που κυνηγάει εμένα και την οικογένειά μου από το 2010, που πέτυχε να δημιουργήσει μια καταστροφική επικοινωνιακά εικόνα από την τότε ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, και επομένως αυτά τα πράγματα οφείλουμε να τα φέρουμε στο δικαστήριό σας. Άρχισε να πορεύεται από δικαστικο-πολιτικά κέντρα και ειδικά στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Θα τα βρούμε αυτά τα κέντρα.

Πρόεδρος: Πιέσεις δεν θα δεχτούμε ούτε απέξω ούτε από μέσα.

Α. Τσοχατζόπουλος: Έχουμε ένα προσωπικό πρόβλημα. Έγινε δυσμενέστερη η κατάσταση της υγείας της γυναίκας μου. Η γυναίκα μου βρίσκεται στη φυλακή άδικα, παράνομα εδώ και 14 μήνες. Ο διωγμός συνεχίζεται μέσα στη φυλακή από εισαγγελείς και ανακριτές. Της απαγόρευσαν μέχρι να δει το παιδί της. Επικαλούμαι ανθρωπιστικούς λόγους. Θέλουμε την υποστήριξή σας.

Πρόεδρος: Αν είναι κάποιος να πληρώσει για τα σφάλματά του, αυτός θα πληρώσει. Τους υπόλοιπους θα τους αφήσουμε. Το θέμα θα το δει το αρμόδιο συμβούλιο.

Η διαδικασία προχώρησε στην ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας με πρώτο το πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τα υποβρύχια.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

 

Διαβάστε επίσης:

“Ο Ζήγρας προστάτευε τον Άκη”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ