Άγρια κόντρα Κωνσταντοπούλου-Ρήγα για τα υποβρύχια

Άγρια κόντρα Κωνσταντοπούλου-Ρήγα για τα υποβρύχια

 

«Πυροτέχνημα» του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, τις ανακοινώσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη διαβίβαση στη Βουλή των δικογραφιών για την υπόθεση των υποβρυχίων.

 

Συνέχεια στο θέμα που ξεκίνησε χθες, δόθηκε κατά τη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή του νομοσχεδίου για το σωφρονιστικό  και το ποινικό δίκαιο, όταν η βουλευτής Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε την παραίτηση του υπουργού και της κυβέρνησης, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση μεθόδευσε το κλείσιμο της Βουλής για να μην εκτεθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια. «Είναι λόγος παραίτησής σας. Είναι λόγος παραίτησης της κυβέρνησής σας. Είναι λόγος σύγκλησης της Ολομέλειας» είπε η βουλευτής απευθυνόμενη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.

 

«Αν ήξερα το περιεχόμενο των δικογραφιών που περιέρχονται μαζικά στο γραφείο μου από την Εισαγγελία και ότι θα έκλεινε η Βουλή, θα τις είχα στείλει νωρίτερα για να δεχθεί ένα ακόμη πλήγμα αξιοπιστίας και προχειρότητας ο ΣΥΡΙΖΑ και να καταπέσει η σκευωρία» απάντησε ο κ. Αθανασίου, ο οποίος διευκρίνισε ότι στο γραφείο του οι δικογραφίες, μαζί με πολλές άλλες που δεν αφορούν σε υπουργούς, έφτασαν στις 5 Μαΐου. Στις 9 Μαΐου, πρόσθεσε, έκλεισε η Βουλή για τις εκλογές και στις 28 ξανάνοιξε, στις 30 Μαΐου ο υπουργός Δικαιοσύνης υπέγραψε για να φύγουν οι δικογραφίες και στις αρχές της εβδομάδας απεστάλησαν, οπότε στη Βουλή πρωτοκολλήθηκαν στις 4 Ιουνίου.

 

Με αφορμή μάλιστα το Μουντιάλ, ο κ. Αθανασίου είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πίστεψε χθες πως έβαλε ένα γκολ όπως η Ισπανία και σήμερα δέχθηκε πέντε από την Ολλανδία.

Καθώς η κα Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι κράτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα τη δικογραφία στο συρτάρι του, ο κ. Αθανασίου μίλησε για γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ που σκόπιμα παρέλειψε να αναφέρει στις δηλώσεις του ότι οι δύο εισαγγελείς έστειλαν πίσω, ως όφειλαν, τη δικογραφία, χωρίς αξιολόγηση. Ακόμη εξήγησε πως ήταν λάθος η διατύπωση περί προκαταρκτικής εξέτασης που αναφέρεται στο διαβιβαστικό σημείωμα προς τη Βουλή κι αυτό φάνηκε –όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου-  από την προσεχτική ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα οι εισαγγελείς. «Μένουν σε αυτό που τους βολεύει» είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ και διερωτήθηκε γιατί δεν κατέθεσε αίτημα για προκαταρκτική Επιτροπή.

 

Παίρνοντας τον λόγο ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, καταλόγισε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι μετέρχεται ρητορική κι αφού μίλησε για επικοινωνιακό κόλπο, χαρακτήρισε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου «ανήλικη επιδοματούχα εισαγγελέα». Μάλιστα, είπε πως συμπονεί τα σοβαρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν καταφέρνουν να την ελέγξουν.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.