Αυτοδιοικητικές εκλογές – Δημήτρης Πέτροβιτς: Κάθε Δήμος οφείλει να σχεδιάζει με γνώμονα τις μελλοντικές γενιές

«Παράσταση νίκης» του συνδυασμού του «Εν Έργω Μαζί» έδωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Πέτροβιτς, κατά τη χθεσινοβραδινή (05/10) κεντρική προεκλογική ομιλία που παραχώρησε σε εκατοντάδες Αλεξανδρουπολίτες στην κεντρική πλατεία του φάρου της πόλης.

Αφού ευχαρίστησε τους 155 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους που τον πλαισιώνουν στο ψηφοδέλτιο με το οποίο θα διεκδικήσει την Κυριακή 8 Οκτωβρίου τον δημαρχιακό θώκο του Δήμου της Αλεξανδρούπολης, ο κ. Πέτροβιτς αναφέρθηκε στις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες του συνδυασμού για δημόσιο διάλογο με τους υπόλοιπους υποψηφίους δημάρχους, οι οποίες δυστυχώς «προσέκρουσαν σε τοίχο».

 «Κάποιοι θέλουν βουβή αυτή την προεκλογική περίοδο» επεσήμανε χαρακτηριστικά, αντιπαραβάλοντας ότι πάγια θέση του συνδυασμού «Εν Έργω Μαζί» είναι η ανοιχτή και δημόσια συζήτηση.

Προκρίνοντας την πρόθεση αλλά και την ικανότητα του συνδυασμού να πραγματώσει ρεαλιστικά και κοστολογημένα έργα στον Δήμο της Αλεξανδρούπολης, όπως τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης και υπόγειου πάρκινγκ προς αποσυμφόρηση του «πολύπαθου» αστικού κέντρου αλλά και τη σταδιακή μετατόπιση της πόλης προς τη θάλασσα, ο κ. Πέτροβιτς τόνισε χαρακτηριστικά:

«Δήμος Αλεξανδρούπολης δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης, είναι οι Φέρες και η Τραϊανούπολη, είναι τα χωριά και οι οικισμοί», φέρνοντας στο προσκήνιο το χρόνιο παράπονο κατοίκων της περιοχής για παραμέληση και εγκατάλειψη των ακριτικών σημείων του Δήμου.

Χρησιμοποιώντας ως «εγγύηση» το έργο του στη περιφέρεια που αγγίζει το ύψος των 123 εκατ. ευρώ, ο υποψήφιος Δήμαρχος κατέστησε σαφές ότι το πρόγραμμα της παράταξης είναι προσανατολισμένο με ορίζοντα το 2040, καθώς «κάθε Δήμος οφείλει να σχεδιάζει με γνώμονα τις μελλοντικές γενιές». Πέρα από την επίλυση βασικών αλλά καίριων ζητημάτων που ταλανίζουν τον ακριτικό Δήμο για δεκαετίες, όπως το κυκλοφοριακό και η καθαριότητα, ο κ. Πέτροβιτς υποσχέθηκε να ενισχύσει τον τουρισμό της περιοχής με την ανάδειξη των τοπικών μνημείων αλλά και των ντόπιων προϊόντων των παραγωγών της περιοχής, κάτι που με τη σειρά του θα ανακουφίσει την εντόπια οικονομία.

Την ομιλία του έκλεισε εμφανώς συγκινημένος για τη στήριξη του κόσμου, πριν προχωρήσει στην ξεχωριστή ανακοίνωση κάθε υποψηφίου που στελεχώνει το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο βροντερό μήνυμα νίκης που έστειλε ο κ. Πέτροβιτς στάθηκαν ως αποδέκτες εκατοντάδες Δημότες, ενώ αναγκαστικά έκλεισε προσωρινά και η Λεωφόρος Β. Αλεξάνδρου (παραλιακή οδός).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ