Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023: Αυτό είναι το exit poll για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύτηκε το exit poll που αφορά στον δήμο Θεσσαλονίκης για τον επαναληπτικό γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023.

Σύμφωνα με το exit poll της Interview για την POLITIC ο Στέλιος Αγγελούδης προηγείται με διαφορά περίπου 30 μονάδων του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Στο 65% είναι η κεντρική τιμή του ποσοστού του Στέλιου Αγγελούδη και στο 35% η αντίστοιχη του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Ειδικότερα, η μικρότερη διαφορά μεταξύ των δύο υποψήφιων δημάρχων είναι στις 26 μονάδες (63% Αγγελούδης – 37% Ζέρβας) και η μεγαλύτερη είναι στις 34 μονάδες (67% Αγγελούδης – 33% Ζέρβας).

Κυριαρχία Αγγελούδη στις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Μεγάλο είναι το ποσοστό της συσπείρωσης τόσο του Κ. Ζέρβα (90%) όσο και του Στ. Αγγελούδη, ο οποίος αγγίζει σχεδόν το 100% (97,9%). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα που σχετίζεται με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων, οι οποίοι την πρώτη Κυριακή ψήφισαν άλλη παράταξη.

Το 94,4% των ψηφοφόρων του Σπύρου Πέγκα στηρίζει τον Στ. Αγγελούδη έναντι του 5,6% το οποίο ψηφίζει τον Κ. Ζέρβα. Όσον αφορά τους ψηφοφόρους του Δρόσου Τσαβλή, το 80,4% ενισχύει την υποψηφιότητα του Στ. Αγγελούδη ενώ το 19,6% ψηφίζει υπέρ του Κ. Ζέρβα.

Στον Αγγελούδη σχεδόν το 1/3 των ψηφοφόρων της ΝΔ

Αξιοσημείωτη είναι η συσπείρωση του κεντροαριστερού χώρου στο πρόσωπο του Στ. Αγγελούδη καθώς 9 στους 10 ψηφοφόρους των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ ψηφίζει τον επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη».

Η αντίστοιχη συσπείρωση της ΝΔ στην υποψηφιότητα του Κ. Ζέρβα αγγίζει το 71,5% ενώ το 28,5% στηρίζει τον Στ. Αγγελούδη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι καρτέλες που δείχνουν πώς κινήθηκαν οι ψηφοφόροι ανά ηλικιακό εύρος και φύλο, με τον Στέλιο Αγγελούδη να επικρατεί σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες αλλά και στην ψήφο ανά φύλο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ