Αχτσιόγλου στον Realfm 97,8: Να μπει πλαφόν στα τιμολόγια του φυσικού αερίου και του ρεύματος

Η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή της στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις του πολέμου στην οικονομία αλλά και στα μέτρα της κυβέρνησης. 

“Προφανώς και ένα ευρώ που θα πάει στους πολίτες σε αυτή τη στιγμή της ασφυξίας, εμείς δεν μπορούμε να το αρνηθούμε. Θα ήταν λάθος. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να μην πούμε ότι αυτή η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο ζήτημα της ακρίβειας είναι απαράδεκτη. Γιατί είναι κατ’αρχάς εντελώς ανεπαρκής, δεν είναι δυνατόν να πειστεί κανείς ότι ένας άνθρωπος με ένα κουπόνι 13 ευρώ τον μήνα για την βενζίνη μπορεί να αντιμετωπίσει το σαρωτικό κύμα της ακρίβειας. Αφετέρου γιατί δεν χτυπά το πρόβλημα στη ρίζα του, στην αισχροκέρδεια στην ενέργεια. Θα έπρεπε να υπάρξει πλαφόν στα τιμολόγια του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος” ανέφερε.

“Όριο στα υπερκέρδη αυτών των εταιρειών” πρόσθεσε η κ. Αχτσιόγλου.

“Δεν μπορεί να θυμάται την συνετή δημοσιονομική πολιτική όταν είναι να ληφθούν τέτοια μέτρα προστασίας της κοινωνίας και να το ξεχνάει ο κ. Μητσοτάκης όταν είναι να κάνει άλλες επιλογές όπως η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης που κοστίζει στον κρατικό προϋπολογισμό και στους πολίτες 1,5 δισ. τον χρόνο. Τόσο θα κόστιζε να μειώναμε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, είναι ζήτημα πολιτικής επιλογής” υπογράμμισε η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ