Περιπέτεια για καρδιοπαθή στην Σκόπελο – Το ξέσπασμα της κόρης του

Σε μια ταλαιπωρία άνευ προηγουμένου υποβλήθηκε το πρωί της Πέμπτης ένας ηλικιωμένος που διαμένει στην Σκόπελο. Ο ηλικιωμένος, 87 χρόνων, αισθάνθηκε έντονη δυσφορία. Οι συγγενείς του ανησύχησαν διότι πρόσφατα αντιμετώπισε σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα. Απευθύνθηκαν έντρομοι στο Κέντρο Υγείας του νησιού, ζητώντας συνδρομή ασθενοφόρου για να μεταφερθεί ο άνθρωπός τους στη δομή, προκειμένου να εξεταστεί.

Οι άνθρωποι του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, μία γιατρός και μία νοσηλεύτρια ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου στη βάρδια και ότι θα πρέπει να τον μεταφέρουν οι ίδιοι στο Κέντρο Υγείας.

Αφενός δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου και αφετέρου η γιατρός ήταν μόνη της βάρδια στη δομή, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορούσε να εγκαταλείψει το Κέντρο Υγείας για να κάνει επίσκεψη κατ’ οίκον, σύμφωνα με την ιστοσελίδα taxydromos.gr.

«Σήμερα το πρωί είχα μια άσχημη προσωπική εμπειρία. Είναι δυνατόν εν έτει 2022 σε ένα νησί όπως είναι η Σκόπελος με τόσους κατοίκους…να μην υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου και να καλούμαστε να μεταφέρουμε ασθενή με το δικό μας αυτοκίνητο με κίνδυνο όχι μόνο τραυματισμού του, αλλά και επιδείνωσης της κατάστασής του;», έγραψε λίγο αργότερα η κόρη του 87χρονου, Μ.Μ., στον προσωπικό της λογαριασμό στα social media περιγράφοντας την περιπέτεια που βίωσε με τον πατέρα της. «Δεν μιλάμε για Σαββατοκύριακο, ούτε για νύχτα, αλλά για καθημερινή, 7 το πρωί» τόνισε.

«Είμαστε τυχεροί λοιπόν για έναν και μόνο λόγο. Επειδή υπάρχουν γιατροί που σέβονται τον όρκο που έδωσαν και βοηθούν σε τέτοιες δύσκολες στιγμές», προσθέτει η ίδια, αναφερόμενη σε ιδιώτη γιατρό στον οποίο φέρεται να απευθύνθηκε τελικά, ο οποίος τις έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες και αντιμετωπίστηκε το αιφνίδιο πρόβλημα που αντιμετώπισε ο πατέρα της.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ