Αχτσιόγλου στον Realfm 97,8 για Πέραμα: Δεν υπήρξε καμία αρχή αναλογικότητας στην υπόθεση αυτή

Η Έφη Αχτσιόγλου, δήλωσε σχετικά με την καταδίωξη στο Πέραμα στον Realfm 97,8 ότι “η υπόθεση πρέπει να διαλευκανθεί το συντομότερο δυνατόν και να υπάρξουν απαντήσεις. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος να χάνει τη ζωή του, να υπάρχουν πυρά λες και είμαστε σε πόλεμο, 38 πυροβολισμοί από τους αστυνομικούς και να μην έχουμε καταλάβει τι έχει συμβεί”.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα, η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι “από ότι φαίνεται, δεν υπήρξε καμία αρχή αναλογικότητας στην υπόθεση αυτή. Δεν υπήρξε από την πλευρά του θύματος ή των δραστών πυροβολισμοί, δεν υπήρξαν ενέργειες ώστε να δικαιολογήσουν τη δράση των αστυνομικών, να βρίσκονται σε άμυνα. Δεν φαίνεται να το λένε ούτε οι ίδιοι”.

“Άρα εδώ έχουμε ένα καθαρό περιστατικό εντελώς αδικαιολόγητης βίας και πια ερευνάται αν έχουμε ανθρωποκτονία από δόλο ή όχι. Νομίζω είναι ένα σοβαρό γεγονός και πρέπει να υπάρξουν γρήγορα απαντήσεις και από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και την κυβέρνηση. Ανησυχούμε όμως διότι η ενέργεια αυτή ενδεχομένως να εκφράζει ενδεχομένως και μια συνολική αντίληψη, η οποία να έχει περάσει πια στα κλιμάκια της ΕΛΑΣ, μια αντίληψη ότι μπορούν να λειτουργούν ως αυτόκλητοι τιμωροί ή μια αντίληψη ότι το κράτος είναι αυτοί” σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου.

“Ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να πει ότι έπραξαν ορθώς. Να πει καλά έκαναν και να επικροτήσει μια αδιανόητη στάση. Το γεγονός ότι ο κ. Θεοδωρικάκος πήγε στη συνέχεια να συναντηθεί με τους αστυνομικούς που πυροβόλησαν και από τα πυρά τους έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος, αυτά είναι σήματα που δείχνουν ένα χάιδεμα σε τέτοιες συμπεριφορές και όχι την αυστηρότητα που θα έπρεπε να επιδεικνύεται αυτή τη στιγμή. Για αυτό αποκτά το γεγονός και πολιτική βαρύτητα” υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Έφη Αχτσιόγλου για την ακρίβεια

“Βρισκόμαστε στη δίνη μιας πολύ μεγάλης κρίσης ακρίβειας. Ξεκίνησε ως ενεργειακή κρίση, με την μεγάλη εκτόξευση των τιμών στην ενέργεια, στο ηλεκτρικό ρεύμα και στο φυσικό αέριο. Αυτή τη στιγμή έχει καταλάβει όλα τα είδη της διατροφής και των βασικών αναγκών των νοικοκυριών” είπε χαρακτηριστικά.

“Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για την κατάσταση που έχει περιπέσει η ελληνική κοινωνία απέναντι στο κύμα της ακρίβειας. Δεν κατηγορούμε την κυβέρνηση για την κρίση, την κατηγορούμε γιατί δεν έχει λάβει μέτρα για να προστατέψει την κοινωνία” συμπλήρωσε.

“Θα έπρεπε να παρέμβει για να ελέγξει τους κανόνες στην αγορά ενέργειας. Θα έπρεπε να μειωθούν έστω και παροδικά οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα καύσιμα” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ