Αχτσιόγλου στον Realfm 97,8 για Παπαγγελόπουλο: Ήταν προεξοφλημένο το αποτέλεσμα από τη ΝΔ

“Το ΣτΕ ουσιαστικά επιβεβαίωσε την αντισυνταγματικότητα των περικοπών που είχε κάνει στις συντάξεις ο κ. Βρούτσης, ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά. Μετά από 8 χρόνια δηλαδή, ήρθε και δικαίωσε τους συνταξιούχους για εκείνες τις οριζόντιες περικοπές. Επιβεβαίωσε επίσης ότι με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που έγινε τον Μάιο του 2016, τον γνωστό νόμο Κατρούγκαλου, αυτή η αντισυνταγματικότητα θεραπεύτηκε. Γι’αυτό και επιδικάζει ποσά στους συνταξιούχους από την περίοδο του καλοκαιριού του 2015 έως τον Μάιο του 2016” είπε η βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Από τη στιγμή που υπάρχει η απόφαση, τα αναδρομικά πρέπει να επιστραφούν σε όλους τους συνταξιούχους, δεν πρέπει να τους εμπλέξει σε δικαστικές διαδικασίες και να τους αναγκάσει σε δικαστικά έξοδα” συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα για το πόρισμα της ΝΔ για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την άσκηση ποινικής δίωξης απάντησε ότι “το αποτέλεσμα αυτό ήταν προδιαγεγραμμένο, ήταν προεξοφλημένο. Η κυβερνητική πλειοψηφία είχε αποφασίσει ότι θα παραπέμψει τον κ. Παπαγγελόπουλο για σκευωρία στην υπόθεση Novartis, ανεξάρτητα με το πώς εξελίχθηκε η διαδικασία, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν προέκυψαν στοιχεία για να στηθεί μια τέτοια κατηγορία. Η κυβερνητική πλειοψηφία, υπό τις οδηγίες του κ. Μητσοτάκη φαντάζομαι, είχε αποφασίσει ότι θα ασκηθεί ποινική δίωξη. Δεν μου κάνει εντύπωση αυτή η εξέλιξη”.

“Δεν αποδείχθηκε τίποτε, μόνο κάποιες μαρτυρίες της κ. Ράικου και του κ. Αγγελή” πρόσθεσε.

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε, επίσης, ότι «το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει φτιαχτεί ένα βούρκος που αναπαράγεται, κινείται και τροφοδοτείται διαρκώς, με καταγραφές ιδιωτικών συνομιλιών και μία λασπολογία χωρίς τέλος, προκειμένου να μην συζητούμε τα πραγματικά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα», σε αυτό, πρόσθεσε, «υπάρχει καθοδήγηση από την κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να αντιστρέψει την προσοχή από τη συζήτηση των ουσιαστικών προβλημάτων».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ