Η κραυγή αγωνίας του Αρχηγού ΓΕΝ

Η κραυγή αγωνίας του Αρχηγού ΓΕΝ

Ρεπορταζ:  Πάρις Καρβουνόπουλος

Για πρώτη φορά ένας Αρχηγός Γενικού Επιτελείου δίνει συνέντευξη κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ο Αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, το τολμά μέσω της Realnews και μάλιστα σε μία από τις δυσκολότερες περιόδους για τη χώρα, τις Ενοπλες Δυνάμεις και το Πολεμικό Ναυτικό. Ο Α/ΓΕΝ, χωρίς υπεκφυγές, κάνει λόγο για «δυσβάσταχτες και δυσανάλογες περικοπές στις Ενοπλες Δυνάμεις» και μιλά για όσα ενδιαφέρουν το πλέον αποτελεσματικό «όπλο» του Πολεμικού Ναυτικού: τους ανθρώπους του. 

Εκφράσατε, με έγγραφό σας, την ανησυχία σας προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για όσα λέγονται και γράφονται για το εφάπαξ του προσωπικού. Είναι η πρώτη επί της ουσίας αντίδραση αρχηγού Γενικού Επιτελείου – μέσα στα θεσμικά όρια βέβαια. Γιατί κάνατε αυτή την κίνηση;

Η πλειονότητα του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού προσέφερε και προσφέρει, κυρίως από αγάπη για το Ναυτικό μας και την πατρίδα, πολλές φορές εις βάρος των οικογενειακών και προσωπικών υποχρεώσεων. Για στελέχη που συνεχίζουν και προσφέρουν από αγάπη και υπευθυνότητα και επιδεικνύουν υψηλότατο αίσθημα ευθύνης, θα ήταν άδικο να μειωθούν οι κόποι ζωής, την ίδια στιγμή που άλλοι συνάδελφοί τους, που έλαβαν την απόφαση και αποστρατεύτηκαν, έχουν ήδη λάβει το σύνολο του εφάπαξ, το οποίο βέβαια και αυτοί δικαιούνταν. 

Η κίνησή μου λοιπόν αυτή ήρθε ως απλός σεβασμός και ηθική υποχρέωση στον μόχθο των στελεχών του Π.Ν., καθώς πρέπει το εν λόγω προσωπικό να το εμπνεύσω και να το πείσω για την άριστη προπαρασκευή του Π.Ν. προς πόλεμο και τη διατήρηση του αξιόμαχου, ανεξαρτήτως του πόσο δυσβάσταχτα οικογενειακά προβλήματα τους δημιουργεί η οικονομική κρίση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

 

 

 

Πηγή: Real news 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ