Στουρνάρας:Πάτε να κάνετε την Ελλάδα B.Κορέα

Στουρνάρας:Πάτε να κάνετε την Ελλάδα B.Κορέα

“Πάτε να κάνετε την Ελλάδα Βόρεια Κορέα”, είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην Επιτροπή Οικονομικών, με αφορμή την τοποθέτηση του Δημήτρη Στρατούλη,  ο οποίος ανέφερε ότι “είστε μια επικίνδυνη κυβέρνηση που πρέπει να φύγει”.

“Κανείς δεν τόλμησε, ούτε καν οι κατοχικές κυβερνήσεις, από το 1935 να αλλάξουν την γενική εθνική συλλογική σύμβαση, Ούτε ο Τσολάκογλου δεν το έκανε. Ντροπή σας. Είστε μια επικίνδυνη κυβέρνηση που πρέπει να φύγει”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης.

Απαντώντας στη συνέχεια ο κ. Στουρνάρας, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις και να μη στέκεται μόνο στους αφορισμούς και τόνισε :

“Να φύγουμε εμείς κ. Στρατούλη. Αλλά τ�� προτάσεις έχετε; Κάντε μου προτάσεις που να κρατάνε την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Αφήστε τους αφορισμούς και καταθέστε προτάσεις. Είμαι υπουργός Οικονομικών και ασκώ υπεύθυνη πολιτική και όχι ανεύθυνη πολιτική όπως εσείς. Πάτε να κάνετε την Ελλάδα Βόρεια Κορέα”.

 

“Η χώρα πρέπει να υλοποιήσει τη δέσμη μέτρων που έχει δεσμευτεί για να αποφύγει τη χρεοκοπία. Η ψήφιση των μέτρων είναι μονόδρομος. Διανύσαμε τα 2/3 των προσπαθειών μας. Βρισκόμαστε πλέον στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι και πρέπει να πάρουμε τη σωστή απόφαση. Ο δρόμος είναι δύσκολος και ανηφορικός. Είναι όμως ιστορική η ευθύνη μας να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε”, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι το νομοσχέδιο φέρνει πρόσθετα βάρη αλλά, όπως συμπλήρωσε, λειτουργεί εξισορροπητικά κατανέμοντάς τα σε αυτούς που τόσα χρόνια δεν τα επωμίζονταν. “Πρέπει να υπογραμμίσω ότι αναγνωρίζω ότι για τα 13,5 δισ. δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να βρεθούν. Δώστε προτάσεις για ισοδύναμα μέτρα”, κατέληξε ο κ. Στουρνάρας.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ