Γιαννούλης στον Realfm: Αφήνουμε την εξωτερική πολιτική στον Μπογδάνο, τον Πλεύρη και την τάση Σαμαρά;

“Παλαιότερα είχαν υποκλέψει από τις νεότερες γενιές, από τους μαθητές, ότι το πιο σύντομο ανέκδοτο στη Θεσσαλονίκη, ήταν το Μετρό. Και μάλιστα έλεγαν χαριτολογώντας τα νέα παιδιά, τους έλεγες Μετρό και σου απαντούσαν “δεν υπάρχει”. Σε αυτή τη φάση που είμαστε, η αλήθεια είναι αποτυπωμένη με μεγάλη σκληρότητα. Αυτή τη στιγμή, είναι έτοιμοι οι 12 από τους 13 σταθμούς που επρόκειτο να ολοκληρωθούν το 2021 και έχει γίνει η αναιτιολόγητη εμπλοκή με την απόφαση Μητσοτάκη για τον 13ο σταθμό στην οδό Βενιζέλου και την απόσπαση των αρχαίων” δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Έχουν αρχίσει τα στοιχήματα, και το λέω με οδύνη, όχι με σαρκασμό ή ειρωνεία, για το ποιος θα προλάβει να τελειώσει πρώτος ή τη γραμμή 4 της Αττικής ή το Μετρό της Θεσσαλονίκης. Προσέθεσα ακόμη μία εκδοχή… μου φαίνεται ότι πιο γρήγορα θα τελειώσει η υποθαλάσσια, η οποία δεν έχει εξαγγελθεί ακόμη. Πέρα από το αστείο ή το γλυκόπικρο, υπάρχει ένα ζήτημα συνεννόησης. Αυτή τη στιγμή η Θεσσαλονίκη έχει μονοκαλλιέργεια στις Δημόσιες Συγκοινωνίες. Έχει μόνο τον ΟΑΣΘ. Η επίσπευση των διαδικασιών χωρίς κομματικά τερτίπια, χωρίς δεύτερες σκέψεις είναι υποχρέωση κοινωνική και συνολική για την πόλη. Δυστυχώς, η κ. Μενδώνη κόντρα στις προβλέψεις των ίδιων των εκπροσώπων της Αττικό Μετρό, το 2023 το κάνει 2025. Σε ποιον και γιατί να έχεις εμπιστοσύνη; Σήμερα ο κ. Καραμανλής προσπάθησε σε έναν τηλεοπτικό μονόλογο να μας πει ότι 18 μήνες μετά θα ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού για τα ηλεκτροκίνητα περιβαλλοντικά λεωφορεία. Δύο χρόνια αδράνειας και τον Σεπτέμβρη του 2019 καταργήσαμε τον διαγωνισμό, που είχε προκηρύξει η προηγούμενη κυβέρνηση γιατί η Αρχή Προδικαστικού Ελέγχου είχε εντοπίσει κάποια σημεία, και τι έκαναν; Κατήργησαν τον διαγωνισμό, κατήργησαν και την Αρχή” τόνισε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ.

“Η ευθύνη είναι κυρίως σε εμάς”

Σχετικά με τον Ζόραν Ζάεφ σχολίασε “θα προτιμούσα ο κ. Ζάεφ για το καλό της συμφωνίας και της χώρας μας, να είχε αποφύγει αυτό το λάθος που παραδέχθηκε στη χθεσινή του συνέντευξη στο ΟΡΕΝ. Εγώ όμως, έχω υποχρέωση ως Θεσσαλονικιός και ως Μακεδόνας και ως άνθρωπος που αγαπάει την προοπτική της ειρήνης και της συνεργασίας, να πω ότι η ευθύνη είναι κυρίως σε εμάς. Αυτή η συμφωνία έχει ένα ιστορικό αποτύπωμα, να λύσει ένα πρόβλημα αναιτιολόγητα άλυτο για 30 χρόνια. Από το 2019 και πέρα το Ανώτατο Συμβούλιο για την τήρηση της Συμφωνίας, δεν έχει συνεδριάσει ποτέ. Πρώτο βήμα για να είχαμε αποφύγει τα τυχαία ή μη τυχαία λάθη σε ότι αφορά στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Δεύτερον, μόλις προχθές και χθες είμαι αυτόπτης μάρτυρας, συμμετέχω στη διακοινοβουλευτική ομάδα των χωρών της Μαύρης Θάλασσας και του Ευξείνου Πόντου. Ομόφωνα και με επαίνους, παρόντων των βουλευτών της ΝΔ, Μακάριου Λαζαρίδη και Συμεών Κεδίκογλου, έγινε αποδεκτή η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Εκεί, δεν βρέθηκε ένας – είχε συμβεί ήδη αυτό με τη φανέλα – να πει αυτό που λέγεται σήμερα για εσωτερική κατανάλωση; Η υπόθεση των επιτροπών είναι μείζονος σημασίας”.

“Εμείς τώρα συζητάμε εάν ο κ. Σαμαράς μέσω του κ. Μπογδάνου θα σηκώσει το τύμπανο του πολέμου, γιατί το γινάτι αυτής της τάσης της ΝΔ είναι να μην κυρωθούν οι συμφωνίες;” είπε ο κ. Γιαννούλης.

“Ο υπουργός Εξωτερικών δεν έχει κάνει ούτε μια δήλωση, αν δεν κάνω λάθος, αυτό το διάστημα. Και αφήνουμε την εξωτερική πολιτική, δεν το λέω απαξιωτικά για τους συναδέλφους, στον Μπογδάνο, τον Πλεύρη και την τάση Σαμαρά;” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ