Βαρουφάκης: Έρχεστε να γκρεμίσετε ό,τι έμεινε όρθιο από τα οχυρωματικά έργα υπέρ των εργαζόμενων

Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την τοποθέτησή του για το εργασιακό νομοσχέδιο, κατηγορώντας τους ότι “έρχεστε να γκρεμίσετε ό,τι έμεινε όρθιο από τα οχυρωματικά έργα υπέρ των εργαζόμενων” και προαναγγέλλοντας ότι “θα σας πολεμήσουμε σε κάθε γωνιά της χώρας”.

Απευθυνόμενος στον κ. Χατζηδάκη, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 τόνισε ότι “ο νόμος σας δεν έχει στόχο οι εργαζόμενοι να βάλουν πλάτη στις επιχειρήσεις που αλλιώς θα κλείσουν” αλλά “να αυξήσει κι άλλο τα ποσοστά κέρδους των αρπακτικών ολιγοπωλίων που ήδη εκμεταλλεύονται εργαζόμενους και καταναλωτές σε ρυθμούς που μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες συναντά κανείς”. “Μέσα στον παροξυσμό σας να βάλετε πλάτη σε αυτά τα αρπακτικά, που μάλιστα είδαν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται εν μέσω πανδημίας την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία συντρίβεται από την νέα τροπή της 11ετούς κρίσης, ο νόμος σας κε Χατζηδάκη εκθέτει τους λίγους εργοδότες που ως τώρα σέβονταν τα δικαιώματα των εργαζομένων στον αθέμιτο ανταγωνισμό των αρπακτικών και τους εξαναγκάζει να υιοθετήσουν κι αυτοί τον εργασιακό 19ο αιώνα”, τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως είπε στη συνέχεια, “αν καταφέρετε νόμιμα από 8ωρο να πάμε στις 8 ώρες και 1 λεπτό, θα έχετε καταφέρει να δολοφονήσετε την ιερότερη των αγελάδων του εργατικού κινήματος. Αυτός είναι ο σκοπός σας” και αυτός είναι ο λόγος, συνέχισε, “που, για εμάς στο ΜέΡΑ25, αυτό που κάνετε σήμερα είναι casus belli κε Χατζηδάκη”.

“Είστε κατεδαφιστές ερειπίων”

Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΜέΡΑ25, “τίποτα δεν απειλεί μια χώρα περισσότερο από μια κυβέρνηση που ετοιμάζει εμφύλια επιδρομή εναντίον των ελάχιστων που έχουν μείνει στους πολλούς την ώρα που ακονίζει μαχαίρια και πιρούνια για να αρχίσει το φαγοπότι των ολίγων” και συνέχισε την κριτική του στον υπουργό, αναφέροντας: “κε Χατζηδάκη, μακριά από μένα η υποτίμηση των επιτευγμάτων σας. Έχετε πετύχει σε πολλές εντεταλμένες υπηρεσίες ρευστοποίησης εκ μέρους της ολιγαρχίας. Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχετε και σήμερα την περαιτέρω ρευστοποίηση της μισθωτής εργασίας – τουλάχιστον στα χαρτιά καθώς για εμάς ο πόλεμος σήμερα κηρύσσεται. Είστε στην πρωτοπορία μιας κυβέρνησης αντίστροφων αλχημιστών. Χρυσό να πιάνατε στα χέρια σας κάρβουνο θα τον κάνατε. Όχι από ανικανότητα αλλά επειδή αυτή είναι η αποστολή σας. Δεν είστε ο πρώτος υπουργός εργασίας που κλήθηκε να κάνει αυτό που κάνετε σήμερα. Το βλέπουμε μια δεκαετία το έργο. Σαν τους καταδρομείς που ακολουθούν το βαρύ πυροβολικό και την αεροπορία της τρόικας, έτσι κι εσείς έρχεστε να γκρεμίσετε ό,τι έμεινε όρθιο από τα οχυρωματικά έργα υπέρ των εργαζόμενων” και πρόσθεσε: “Κατεδαφιστές ερειπίων είστε”.

Όπως συμπλήρωσε στη συνέχεια, “η μόνη σας διαφορά από τους προηγούμενους κε Χατζηδάκη; Ενώ εκείνοι προσπαθούσαν υποκριτικά να επιδέσουν με επίδεσμους τα ετοιμοθάνατα κορμιά των θυμάτων της τρόικας εσείς κυνικά σκάβετε τάφους. Ενώ εκείνοι άφησαν 8ωρα, πενθήμερα και υπερωρίες να εξαφανιστούν από μόνα τους, εσείς νομοθετείτε την χαριστική βολή και στις έντιμες επιχειρήσεις που δεν ενέδωσαν ακόμα στον πειρασμό να καταργήσουν 8ωρα, πενθήμερα και υπερωρίες. Οι διαφορές σας, υπαρκτές. Αλλά θλιβερά μικρές – συμβολικές – ανούσιες”.

Καταλήγοντας, ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε ότι “για εμάς, για το ΜέΡΑ25, η προστασία των εργαζόμενων, η πραγματική ανάπτυξη, η κοινή πράσινη ευημερία έχουν ένα προαπαιτούμενο. Την ρήξη” και συμπλήρωσε: “Το ΜέΡΑ25 είμαστε, ψυχή τε και σώματι, ταγμένοι στην μετωπική σύγκρουση με όποιους από εσάς τολμήσετε να ακολουθήσετε την δικαστική οδό προς τον φασισμό – με απαγορεύσεις απεργιών και στοχοποίηση συνδικαλιστών. Αν εσείς επιλέγετε να γίνεται ψηφιακός Γκοτζαμάνης, εμείς επιλέγουμε να σας κυνηγήσουμε στην άκρη της Γης. Σήμερα κηρύσσετε έναν τέτοιον πόλεμο. Σήμερα σηκώνουμε το γάντι. Θα σας πολεμήσουμε σε κάθε γωνιά τη χώρας, θα σας σταματήσουμε σε κάθε σπιθαμή ελληνικού εδάφους. Νομίζετε ότι έχετε τη δύναμη να νικήσετε τόσο την λογική όσο και το δίκιο. Γελιέστε”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ