Κικίλιας: Τον Σεπτέμβριο ο διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις νοσηλευτών στο ΕΣΥ

Για τις προσλήψεις νοσηλευτών στο ΕΣΥ, την πορεία της πανδημίας και τους εμβολιασμούς μίλησε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κικίλιας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας σχετικά με τις 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών στο ΕΣΥ, “ένα από τα μεγαλύτερα διαχρονικά προβλήματα στην ελληνική πολιτική ζωή, είναι ότι πολλές σωστές εξαγγελίες ξεχνιούνται αντί να υλοποιούνται μόλις περάσει η επικαιρότητα που τις προκάλεσε. Όχι όμως αυτή η Κυβέρνηση. Είμαστε συνεπείς γιατί σεβόμαστε και τους πολίτες και την πολιτική. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, που μαζί του υλοποιούμε σήμερα τη δέσμευση του Πρωθυπουργού για 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών στο Ε.Σ.Υ.”.

Όπως είπε ο ίδιος, “ξεκινάει ο διαγωνισμός αυτός μέσω ΑΣΕΠ το Σεπτέμβριο, για να έχουν έξτρα μοριοδότηση οι εργαζόμενοι στο Ε.Σ.Υ. του κλάδου νοσηλευτών. Με διαδικασίες ΑΣΕΠ, λοιπόν, προχωράμε και θα κρατήσουμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως έχει δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός, τους ανθρώπους αυτούς που είναι πρωτοπόροι στη μάχη ενάντια στην Covid μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Έπονται και άλλα, αλλά βλέπετε ότι η Κυβέρνηση βήμα-βήμα υλοποιεί τις υποσχέσεις της. Τιμούμε τους εργαζόμενους στην υγεία, τους μαχητές που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή. Φέρνουμε επίσης, μέσω ΕΣΠΑ, ένα εξαιρετικό πρόγραμμα αναβάθμισης των δεξιοτήτων των διασωστών του ΕΚΑΒ, από το οποίο 4.000 διασώστες στο ΕΚΑΒ θα λάβουν οριζοντίως 1.000 ευρώ. Το ΕΚΑΒ εκμοντερνίστηκε, έχει γίνει μια εξαιρετική προσπάθεια. Θα εκπαιδευτεί το προσωπικό, θα αναβαθμιστούν οι δεξιότητές του. Είχαμε την χαρά και την τύχη να ενισχύσουμε τον στόλο μας δια μέσου της Πολεμικής Αεροπορίας, με δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος”.

“Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα”

“Καταλαβαίνω ότι υπάρχει κόπωση έπειτα από 16 πλέον μήνες πανδημικών κυμάτων και μέτρων και ενός πολύ υψηλού ποσοστού συμμόρφωσης των συμπολιτών μας. Και υπάρχει και η προσδοκία ότι γλιτώσαμε, ξεφύγαμε, να αρχίσουμε να απολαμβάνουμε ξανά τις απλές φυσιολογικές χαρές της ζωής, την κοινωνικότητα, τις διακοπές μας, τις συναναστροφές με φίλους” τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας και συμπλήρωσε: “πρέπει να υπάρχει όμως προσοχή. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, θα τελειώσει όταν μηδενίσουν τα κρούσματα. Ακόμα έχουμε σχετικά υψηλούς δείκτες. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι με τους ρυθμούς με τους οποίους προχωράει το πρόγραμμα «Ελευθερία» και οι εμβολιασμοί, αλλά είναι μια πολύ επικίνδυνη νόσος. Βεβαίως δίνουμε βαθμούς ελευθερίας, δίνουμε τη δυνατότητα με τον εμβολιασμό και με το testing και με τους κανόνες που έχουμε πει, να κινηθούμε πιο άνετα, και το απολαμβάνουμε όλοι αυτό. Αλλά προς Θεού, δεν φτάνουμε στο άλλο άκρο. Βλέπετε ότι τοπικές συρροές μπορεί να προκύψουν και προκύπτουν ήδη. Και είναι λογικό αυτό, γιατί ακόμα ο ιός είναι εδώ. Αν όμως προσέχουμε και τηρούμε τα μέτρα, τότε βοηθάμε και τους ιδιοκτήτες και τους εργαζομένους να δουλέψουν, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το λιανεμπόριο και τον τουρισμό και όλες αυτές τις εκφάνσεις τη ζωής μας, που θέλαμε όλους αυτούς τους μήνες να ξαναπάρουμε πίσω. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια να το υποστηρίξουμε αυτό και όχι να το τορπιλίσουμε”.

Για τους εμβολιασμούς

Σχετικά με τους εμβολιασμούς ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι “έχουμε ήδη πραγματοποιήσει 4.405.000 εμβολιασμούς. 2.837.000 συμπολίτες μας με τουλάχιστον μια δόση, 27% πλέον του πληθυσμού και 1.624.000 συμπολίτες μας και τις δυο δόσεις, ποσοστό 15,5%. Στις 31 Μαΐου θα έχουμε κάνει περισσότερους από 5.600.000 εμβολιασμούς και περισσότεροι από 3.500.000 συμπολίτες μας θα έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση, ποσοστό 34% του πληθυσμού μας”.

“Σήμερα λειτουργούν, γιατί και αυτό αμφισβητήθηκε στην αρχή, 1.517 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα. Και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, γιατί ανακοινώσαμε την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» και άρα θα προσθέτουμε συνεχώς εμβολιαστικά κέντρα στα νησιά μας και από τον ιδιωτικό τομέα” υποστήριξε ο Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε:

“Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσα το άνοιγμα της πλατφόρμας για να δηλώσουν συμμετοχή και οι ιδιωτικοί φορείς. Ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, πολυϊατρεία θα γίνουν εμβολιαστικά κέντρα για τον Ιούνιο, έτσι ώστε να ξεδιπλωθεί στο σύνολό της αυτή η προσπάθεια. Και έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 300 κέντρα. Φαίνεται για μία ακόμη φορά πόσο σημαντική και επιτυχημένη είναι η συνεργασία του Εθνικού Συστήματος Υγείας με τον ιδιωτικό τομέα. Είναι μια εθνική προσπάθεια και φαίνεται ότι εκεί που υπάρχει διάθεση, οργάνωση και σωστός προγραμματισμός, είναι και επιτυχής αυτή η συνεργασία”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ