• Πελώνη για ΣΥΡΙΖΑ: Με fake news και κορονοκαπηλεία υπονομεύει κάθε προσπάθεια για έξοδο από την δοκιμασία της πανδημίας

  8:01 μμ, Κυριακή 11 Απρ 2021 8:01 μμ, Κυριακή 11 Απρ 2021

  Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί ότι "με fake news και κορονοκαπηλεία υπονομεύει κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης και των πολιτών για έξοδο από την πρωτοφανή δοκιμασία της πανδημίας", ασκεί η κυβερνητική εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την έκκληση που απηύθυνε στους πολίτες, ειδικά στους μεγαλύτερους, να εμβολιαστούν.

  "Για ακόμα μια φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αυτό που ξέρει καλά. Με fake news και κορονοκαπηλεία υπονομεύει κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης και των πολιτών για έξοδο από την πρωτοφανή δοκιμασία της πανδημίας. Και το τέλος της δοκιμασίας είναι ο εμβολιασμός των πολιτών. Όσο περισσότεροι πολίτες και μάλιστα ευάλωτοι απέναντι στον ιό, εμβολιαστούν, τόσο πιο γρήγορα και με ασφάλεια θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω", επισημαίνει η Αριστοτελία Πελώνη σε δήλωσή της.

  Όπως υπογραμμίζει στη συνέχεια: "Δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να εμβολιαστούν οι πολίτες δια της πειθούς; Κι αν όχι, τί ακριβώς προτείνει; Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει μια φωνή μιζέριας. Γνωρίζει καλά ότι τελειώνει ο χρόνος της επένδυσης στον φόβο της πανδημίας. Οι πολίτες βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ κι αυτό τον τρομάζει. Γιατί έτσι έχει μάθει να πολιτεύεται. Στο σκοτάδι".

  Καταλήγοντας, η κυβερνητική εκπρόσωπος τονίζει απευθυνόμενη στην αξιωματική αντιπολίτευση: "Υ.Γ. Ο μόνος στον ΣΥΡΙΖΑ που βρήκε να πει μια θετική κουβέντα για τον εμβολιασμό, είναι ο Νίκος Φίλης. Συστήνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ να διαβάσει την ανάρτησή του για την εμπειρία από τον εμβολιασμό του".

  Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

  Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξαπέλυσε πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι "ενοχοποιεί για μια ακόμη φορά τους πολίτες για παραλείψεις που δεν τους ανήκουν και είναι έτοιμος να τους χρεώσει το νέο του φιάσκο".

  Αναλυτικά, από τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν "πριν από λίγους μήνες ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος υποσχόταν 25 εκ εμβόλια ως το τέλος Ιουνίου. Αποδείχθηκε γρήγορα ότι επρόκειτο για εξωπραγματικά νούμερα και απλά έκανε εμπόριο ελπίδας. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης καλεί τους πολίτες να πράξουν το αυτονόητο: να εμβολιαστούν. Κι αυτό τη στιγμή που τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του εμβολιασμού, για ένα πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών δεν υπάρχουν καν διαθέσιμα εμβόλια. Ο κ. Μητσοτάκης ενοχοποιεί για μια ακόμη φορά τους πολίτες για παραλείψεις που δεν τους ανήκουν και είναι έτοιμος να τους χρεώσει το νέο του φιάσκο". Και καταλήγουν από την αξιωματική αντιπολίτευση: "Αντί λοιπόν για εκκλήσεις καλό είναι εδώ και τώρα να λάβει τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται για χώρους εργασίας και μέσα μεταφοράς, να προχωρήσει σε συνταγογράφηση των τεστ και επίταξη ιδιωτικών κλινικών. Τέλος, αντί για άβουλος παρακολουθητής της ευρωπαϊκής αποτυχίας στο ζήτημα των εμβολίων, να ενώσει τη φωνή της χώρας με τον ΠΟΥ και τις φωνές των υγειονομικών που ζητάνε άρση της πατέντας για τα εμβόλια".

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα