Έκκληση Μητσοτάκη: Κάντε το εμβόλιο το συντομότερο – Είναι κρίμα να χάνονται ζωές

Έκκληση στους πολίτες, ειδικά στους μεγαλύτερους, να εμβολιαστούν απευθύνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε νέα παρέμβασή του μέσα σε λίγα 24ωρα. Ο Πρωθυπουργός, με δήλωσή του στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, ζητεί από τις πολιτικές δυνάμεις, την Εκκλησία, τους φορείς των συνταξιούχων και την κοινωνία των πολιτών να συνδράμουν την καμπάνια υπέρ του μαζικού εμβολιασμού των Ελλήνων.

“Όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο εμβολιασμός σώζει ζωές και προστατεύει από τον κορονοϊό, ιδιαίτερα τους πιο ευπαθείς. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χώρα μας, από τους 200 ηλικιωμένους πολίτες που είχαν διασωληνωθεί, οι 197 δεν είχαν εμβολιαστεί. Είναι, λοιπόν, στοιχειώδης κίνηση αυτοπροστασίας, ειδικά για τους μεγαλύτερους, να εμβολιαστούν. Και υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα εμβόλια για όσους από αυτούς δεν έχουν κάνει αυτό το βήμα” τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

“Τους ζητώ να το κάνουν το συντομότερο, ώστε το τείχος ανοσίας να ξεκινήσει από εκείνους που απειλούνται περισσότερο. Σε αυτό πρέπει και μπορούν να συμβάλουν όλοι: οι πολιτικές δυνάμεις, η Εκκλησία, οι φορείς των συνταξιούχων, η κοινωνία των πολιτών.

Ο εμβολιασμός είναι ο βασικός δρόμος για να μειωθεί η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να τεθεί ξανά σε κίνηση η οικονομία. Είναι κρίμα να χάνονται ζωές, να στερούμαστε ελευθερίες και να πληρώνει όλη η κοινωνία βαρύ κόστος, όταν κυρίως οι μεγαλύτεροι συμπολίτες μας, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στην αρχή της πανδημίας, μπορούν πλέον να προστατευθούν πλήρως. Η εμπειρία του Ισραήλ και της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και η εικόνα από τα ελληνικά νοσοκομεία πιστοποιούν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Απευθύνω, λοιπόν, έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Το οφείλουν στον εαυτό τους, στους δικούς τους ανθρώπους, στo κοινωνικό σύνολο”, σημειώνει ο Πρωθυπουργός στη δήλωσή του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ