Ηλιόπουλος στον Realfm 97,8: Την ημέρα που επιβλήθηκε το lockdown, ο Πρωθυπουργός επιλέγει να στείλει λάθος σήμα με την επίσκεψή του στην Ικαρία

“Την ώρα που η κυβέρνηση μας επιβάλει 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες καραντίνα, 8 ώρες ύπνο, τη μέρα που επιβλήθηκε το lockdown από τις έξι το απόγευμα, ο Πρωθυπουργός επιλέγει να στείλει λάθος σήμα με την επίσκεψή του στην Ικαρία” δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Η αλαζονική συμπεριφορά του κορυφώθηκε με το ‘κορονοπάρτι’ στο σπίτι του νεοδημοκράτη βουλευτή» πρόσθεσε.

«Η ΝΔ οφείλει να απαντήσει όχι σε εμάς, αλλά στους ίδιους τους πολίτες, που αν έκαναν αντίστοιχο γεύμα σπίτι τους θα πλήρωναν πρόστιμα και θα ήταν πρώτο θέμα. Φυσικά το συγκεκριμένο θέμα δεν το ανέδειξαν τα μέσα ενημέρωσης αλλά τα σόσιαλ μίντια -και αυτό δείχνει και πώς αντιμετωπίζεται ο δημόσιος διάλογος στη χώρα. Είναι και θέμα δημοκρατίας», σημείωσε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Στο μεταξύ, «μέτρα δειλά, μέτρα που έρχονται αργά και που δεν ικανοποιούν τους πολίτες που βιώνουν το πρόβλημα της κρίσης» χαρακτήρισε τα όσα ανακοινώθηκαν το πρωί της Δευτέρας για εργαζομένους και επιχειρήσεις, ασκώντας κριτική για ακόμη μια φορά πως «η κυβέρνηση συνεχίζει τον ίδιο αποτυχημένο δρόμο». Επανέλαβε την ανάγκη «να ληφθούν τώρα γενναία μέτρα, διαφορετικά μακροπρόθεσμα θα πληρώσουμε το κόστος».

Μάλιστα, προανήγγειλε νέα πρόταση οικονομικής πολιτικής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. -σε συνέχεια των προτάσεων ‘Μένουμε Όρθιοι’ και ‘Μένουμε Όρθιοι 2’. «Οι τέσσερις βασικοί άξονες της οικονομικής μας πρότασης είναι η πλήρης κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος στο σύνολο των πληττόμενων κλάδων, η απομάκρυνση από τη λογική της επιστρεπτέας προκαταβολής και η θεσμοθέτηση της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης προς τις επιχειρήσεις, ένα διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους και ρύθμιση σε δόσεις για το υπόλοιπο και η κατάργηση του πτωχευτικού νόμου», τόνισε συγκεκριμένα ο Ν. Ηλιόπουλος, καλώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη να προβεί σε αντίστοιχα μέτρα.

«Από την πρώτη στιγμή αποδείξαμε ότι στη συνθήκη της πανδημίας μας ενδιαφέρει η στήριξη της κοινωνίας, με προτάσεις που αφορούν στο υγειονομικό και το οικονομικό σκέλος», επεσήμανε, υπενθυμίζοντας και τη «ριζοσπαστική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για ένα μεγάλο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού με κρατική επιδότηση ύψους 700 εκατ. ευρώ, προκειμένου να στηριχθεί η τουριστική περίοδος».

Ο Ν. Ηλιόπουλος άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ και για το ζήτημα των εμβολίων, καθώς «αρνείται να λάβει πρωτοβουλίες για το θέμα της άρσης της πατέντας», ενώ αναφερθείς και στο ρωσικό εμβόλιο σημείωσε: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να σπαταλήσουμε κανένα όπλο». «Δεν πρέπει να αφήσει η ΕΕ άλλες κόντρες, γεωπολιτικές ή οικονομικές, να μπουν ανάμεσα στο καθήκον να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός μας, όσο προχωράει η πανδημία, καθώς υπάρχει φόβος να βρεθούμε μπροστά σε μεταλλάξεις του ιού που δεν αντιμετωπίζονται με τα σημερινά εμβόλια και να μην προλάβουμε να πετύχουμε τη συλλογική ανοσία», είπε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ