Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Μια πραγματικά υπέροχη ημέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις – ΦΩΤΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ύστερα από 4 ημέρες κοινής εκπαίδευσης με τους Έλληνες πιλότους, οι Γάλλοι με τα μαχητικά Rafale έφυγαν για την Γαλλία. Χθες ήταν μία ιστορική ημέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικότερα για την Πολεμική Αεροπορία, αφού τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη η άσκηση «ΣΚΥΡΟΣ 2021» με γαλλικά RAFALE και ελληνικά Mirage 2000-5 κι F-16 απογειωνόταν από την 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Τανάγρα η πρώτη «οχιά του Αιγαίου», το αναβαθμισμένο πρωτότυπο μαχητικό F-16 Viper, πέταξε για τις ΗΠΑ, όπου θα γίνουν οι τελικές πιστοποιήσεις.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, βρέθηκε στο κοκ πιτ ενός διθέσιου RAFALE, με το οποίο είχαν την ευκαιρία να πετάξουν τις προηγούμενες ημέρες Έλληνες πιλότοι, λαμβάνοντας το «βάπτισμα του πυρός» με τον νέο τύπο του μαχητικού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ταυτόχρονα, το πρώτο αναβαθμισμένο ελληνικό F-16 Viper απογειώθηκε χθες από την 114 πτέρυγα μάχης για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ βρέθηκε λίγες ώρες πριν αναχωρήσει στην ΕΑΒ, όπου επιθεώρησε τις εργασίες αναβάθμισης στην «Οχιά του Αιγαίου» ενώ έβγαλε και αναμνηστική φωτογραφία με τον Αμερικανό πιλότο, την διοίκηση της ΕΑΒ και τους επικεφαλής του προγράμματος.

Χαρακτηριστική τις ικανοποίησης του Αρχηγού για την πορεία των εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων είναι το μήνυμα που έγραψε το Twitter: Μια πραγματικά υπέροχη ημέρα για τις ΕΔ και ειδικά για την ΠΑ, σήμερα στην Τανάγρα! Διπλή “γιορτή”! VIPER & RAFALE!!!

Δείτε τις φωτογραφίες από τον έλεγχο του κοκ πιτ που έκανε ο Αρχηγός σε ένα Rafale. Είχε προηγηθεί η επιθεώρηση του πρώτου F-16 Viper της Πολεμικής Αεροπορίας, στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, πριν η «οχιά» πετάξει για τις ΗΠΑ.​

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ