Αποκλειστικές εικόνες: Τα Rafale ανεφοδιάζονται στους ελληνικούς αιθέρες – Πότε αναχωρούν οι πιλότοι για Γαλλία

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ήταν το βάπτισμα του πυρός για τους Έλληνες πιλότους με τα μαχητικά Rafale, που από το καλοκαίρι θα αρχίσουν να εντάσσονται στην δύναμη της Πολεμικής Αεροπορίας. Για πρώτη φορά πέταξαν στο πίσω μέρος του κοκ πιτ, παίρνοντας μία γερή δόση γεύσης των όσων θα επακολουθήσουν.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr την επόμενη εβδομάδα, με πιο πιθανές ημέρες την Τρίτη 9 ή την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, τέσσερις πιλότοι και οκτώ τεχνικοί από την 114 Πτέρυγα Μάχης θα μεταβούν στην Γαλλία, όπου θα λάβουν την εκπαίδευση πάνω στα νέα μαχητικά.

Όμως, δεν θα είναι οι μόνοι. Περίπου τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα μεταβούν στην Γαλλία επιπλέον τέσσερις πιλότοι με οκτώ τεχνικούς για να λάβουν και αυτοί την εκπαίδευσή τους.

Η πρώτη ομάδα των εκπαιδευμένων Ελλήνων πιλότων και τεχνικών αναμένεται να έρθουν στην Τανάγρα στα τέλη του Ιουλίου, οπότε σύμφωνα με τις προβλέψεις του υπουργείου, εκτιμάται ότι θα προσγειωθούν τα πρώτα Rafale με τα ελληνικά χρώματα.

Οι εικόνες που μεταδίδει σήμερα το enikos.gr είναι από τις ασκήσεις των τελευταίων ημερών πάνω από Αιγαίο και Ιόνιο, με εναέριους ανεφοδιασμούς των Rafale από ένα A330 Phenix της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο της άσκησης «ΣΚΥΡΟΣ 2021».

Επίσης παρακολουθείτε εικόνες από τη στάθμευση των τεσσάρων Rafale στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Τανάγρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ