Γεωργαντάς: Έχουν γίνει 251.000 εμβολιασμοί – Πότε ανοίγει η διαδικασία για τους άνω των 75 ετών

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς αναφέρθηκε στη διαδικασία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

“Η εμβολιαστική αλυσίδα προχωρά πάρα πολύ καλά με βάση τη διαθεσιμότητα που υπάρχει… Μέχρι τώρα έχουν γίνει 251.000 εμβολιασμοί και είναι κλεισμένα ραντεβού για άλλους 650.000 εμβολιασμούς. Είμαστε στην κατηγορία άνω των 80 ετών όπου έχουμε μία πολύ μεγάλη ανταπόκριση. Ταυτόχρονα υπάρχει η δυνατότητα για να κλείνουν ραντεβού και οι άνω των 85 και οι υγειονομικοί ιδιώτες ιατροί που αυτή την περίοδο εμβολιάζονται”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργαντάς.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής διευκρίνισε ότι η δεύτερη δόση του εμβολίου είναι διασφαλισμένη και πως με βάση τον προγραμματισμό οι 650.000 εμβολιασμοί θα γίνουν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.

“Στόχος είναι μέχρι τις αρχές καλοκαιριού να εμβολιαστεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού και κατά βάση όσοι έχουν μεγάλη ανάγκη” δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς.

“Οι άνω των 75 ετών, που είναι η επόμενη ηλικιακή ομάδα, εάν τελικώς η εθνική επιτροπή εμβολιασμού δώσει αυτή την προτεραιότητα γιατί αυτή καθορίζει την επόμενη ηλικιακή ομάδα, νομίζω ότι προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα είμαστε σε θέση να την ανοίξουμε”, σημείωσε.

Αναφορικά με εκείνους που δεν μπορούν να μετακινηθούν, αλλά και τους κατοίκους των νησιών, ο κ. Γεωργαντάς υποστήριξε πως έχουν ξεκινήσει οι μαζικοί εμβολιασμοί ανεξαρτήτως ηλικίας στα νησιά κάτω των 1.000 κατοίκων. Ενώ για εκείνους που δεν μπορούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα, θα χρησιμοποιηθούν, όπως είπε, ιδιωτικοί γιατροί ή σύστημα με κινητές μονάδες. Ωστόσο, αναμένεται η παραλαβή εμβολίων που θα είναι πιο εύκολα στη μετακίνηση, σε αντίθεση με αυτό της Pfizer που χορηγείται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ