Αυγενάκης στον Realfm για Μπεκατώρου: Ελπίζω κι άλλες αθλήτριες να μιλήσουν δημόσια – Σε εμένα φτάνουν αρκετές μαρτυρίες

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αποκάλυψε μιλώντας αποκλειστικά στον Real fm 97,8 και στην εκπομπή Real Sports και τους Παύλο Παπαδημητρίου και Δημήτρη Σταυρακάκη, ότι η Σοφία Μπεκατώρου είχε καταγγείλει την σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε από το περασμένο Νοέμβριο στον Αθλητικό Εισαγγελέα. Ακόμη ο κ. Αυγενάκης μίλησε και για τις εκλογές στις Αθλητικές Ομοσπονδίες καθώς και στην ΕΠΟ.

“Η Σοφία μετά από αρκετά χρόνια κατάφερε να βρει τη δύναμη και το κουράγιο να μιλήσει δυνατά, καθαρά και τελικά να μεταφέρει ένα βίωμα που την πλήγωσε, κρατούσε μέσα της για πάρα πολλά χρόνια, αλλά που όμως κάποια στιγμή ένιωσε την ανάγκη ότι πρέπει να μιλήσει και μαζί με αυτή να παρακαλέσει και να παρακαλέσουμε και άλλους αθλητές και αθλήτριες που έχουν βιώσει παρόμοια περιστατικά να πάρουν θέση. Γιατί πρέπει με τη βοήθεια όλων μας και με ξεκάθαρη στάση δικιά μας ότι θα είμαστε άμεμπτοι και πολύ σκληροί σε οποιαδήποτε τέτοιο περιστατικό, να καθαρίσουμε το τοπίο και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο, υγιές τοπίο για τη νέα γενιά των αθλητών μας” τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

“Η Σοφία, η δικιά μας η Σοφία και η κάθε Σοφία πρέπει να βοηθήσουν για την επόμενη γενιά αθλητών” είπε και υπογράμμισε ότι “ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αθλητισμού είμαστε ξεκάθαροι ότι δεν θα ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές”.

“Μάλιστα ένα από τα θέματα που είχαμε διαπιστώσει όταν ξεκινήσαμε τη μεταρρύθμιση στον αθλητισμό ήταν αυτή η αίσθηση της μονιμότητας με ό,τι αυτό συνόδευε τις «μόνιμες» διοικήσεις των ομοσπονδιών. Αλαζονεία, ναρκισσισμός, η αίσθηση ότι είναι οι ανίκητοι που καμία κυβέρνηση και κανένας υπουργός δεν μπορεί να τους πειράξει και φυσικά η αίσθηση της απόλυτης εξουσίας πάνω στο αθλητικό οικοδόμημα. Αυτά τελείωσαν με τους νόμους που περάσαμε. Και αναφέρομαι στις θητείες, στα όρια ηλικίας, στον διάφανο τρόπο διεξαγωγής εκλογών και στο δικαίωμα των αθλητών να μιλούν, να συμμετέχουν στις διοικήσεις με νόμο πλέον, με εκπρόσωπο που θα ορίσουν εκείνοι. Αποτελούμε μια κυβέρνηση που μπορεί να εμπιστευτεί η αθλητική κοινότητα και κυρίως οι εν ενεργεία αθλητές. Κι αυτό με χαροποιεί γιατί έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς αθλητές να ενεργοποιηθούν και να αναζητήσουν θέσεις στις διοικητικές καρέκλες των ομοσπονδιών. Αλλά από την άλλη έδωσε μια πίστη σε αθλητές και αθλήτριες, όπως η Σοφία, ότι επιτέλους η Πολιτεία είναι αποφασισμένη να σπάσει αυγά. Και τελικά να ανοίξουν στόματα, να ειπωθούν ιστορίες όπως αυτή της Σοφίας και άλλων αθλητριών που έχουν ήδη μιλήσει και κάποιων που ελπίζω πάρουν την απόφαση να μιλήσουν δυνατά και δημόσια διότι -σε εμένα φτάνουν αρκετές μαρτυρίες αλλά δεν μπορώ ο ίδιος να μεταφέρω πράγματα παρά μονάχα όταν ο ίδιος ο αθλητής ή αθλήτρια βρει το κουράγιο να μιλήσει δημόσια και κυρίως εκεί που πρέπει, στις ανακριτικές αρχές” είπε ο υφυπουργός.

“Ο αθλητικός εισαγγελέας έχει ήδη κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου από τον Νοέμβριο, ονομαστικά, και είμαι βέβαιος ότι θα κάνει και ήδη κάνει αυτό που πρέπει. Μηδενική ανοχή ακόμα και σε αδικήματα που έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που διαπράχθηκαν. Οι συμπεριφορές αυτών των ανθρώπων είναι απολύτως καταδικαστέες. Η Σοφία και η κάθε Σοφία μας έχει στο πλευρό της” συνέχισε ο κ. Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι του κάνει εντύπωση που ακόμα δεν έχουν ενεργοποιηθεί τα αρμόδια αθλητικά όργανα της Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ομοσπονδίας. Επίσης χαρακτήρισε άκρως προκλητική την αρχική ανακοίνωση ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας. “Με θλίβει και με εξοργίζει ακόμη περισσότερο. Τέτοιου στυλ συμπεριφορές είχαν σε πολλούς άλλους αθλητές. Αυτή η συγκεκριμένη διοίκηση που παραμένει στο πόστο της, με τα ίδια πρόσωπα, γύρω στα 25 και πλέον χρόνια έχει κινηθεί μέχρι και νομικά κατά του Νίκου Κακλαμανάκη για καταθέσεις που έκανε μέσα στη βουλή” τόνισε, λέγοντας πως αυτά μόνο θυμό και οργή προκαλούν στην κοινωνία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ