Κορονοϊός: Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ για την παραμονή Πρωτοχρονιάς – Τι δήλωσε ο Λευτέρης Οικονόμου

Αυστηρή κυβερνητική εντολή για σαρωτικούς ελέγχους την Πρωτοχρονιά έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ, με στόχο την προστασία του κοινωνικού συνόλου από ανεύθυνες συμπεριφορές πολιτών που συμβάλουν στην εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, αποκαλύπτει τον σχεδιασμό της αστυνομίας για τα κρυφά ρεβεγιόν και τους αμετανόητους λάτρεις του τζόγου που θα επιχειρήσουν να τηρήσουν το έθιμο, στην αλλαγή του χρόνου.

Για την κυβέρνηση η Πρωτοχρονιά είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει πάση θυσία να κερδίσουμε ως κοινωνία, για την οριστική επιστροφή στην κανονικότητα.

Η αστυνομία έχει ρητή εντολή για αυστηρούς ελέγχους παντού. Η καθολική τήρηση των μέτρων είναι πρώτη προτεραιότητα, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που θα υπάρχει διαρκώς ανοιχτή γραμμή μεταξύ των επιτελών του Μαξίμου με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μέχρι την Πρωτοχρονιά, θα βρεθεί σε όλες τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, για να ελέγξει από κοντά την τήρηση των μέτρων.

«Είναι πολύ σημαντικό τώρα που αρχίζει η περίοδος των εμβολιασμών που όλοι περιμέναμε και βλέπουμε τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, να μη χαλαρώσουμε» σημείωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Μεγάλος πονοκέφαλος είναι τα πάρτι που κάποιοι θα επιχειρήσουν να διοργανώσουν κρυφά σε βίλες, εξοχικά και ακόμη και σε κλειστές αίθουσες, για να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου. Περιοχές όπως τα Βόρεια και Δυτικά προάστια της Αθήνας, αλλά και η παραλία θα ελέγχονται σχολαστικά από την αστυνομία με συνεχείς περιπολίες. Θα ψάχνουν ακόμη και τα catering για να βγάλουν λαβράκι.

«Υπάρχει το θέμα της παράδοσης του ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς, υπάρχει το έθιμο με τυχερά παιχνίδια και το πάθος με τον τζόγο, όλα αυτά μας δημιουργούν έναν πρόσθετο προβληματισμό για την υλοποίηση των μέτρων. Παρακολουθούμε ότι χρειάζεται από μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γι’ αυτό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσοι προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν διάφορα τέτοια μέσα για να κάνουν καλέσματα» πρόσθεσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ