Βοηθητικές ρόδες στο… γόητρο της τουρκικής βιομηχανίας – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η πολυδιαφημιζόμενη από τους Τούρκους εγχώρια αμυντική βιομηχανία αποκαθηλώνεται. Ο Δράκος αποδεικνύεται χάρτινος. Τα εγχώριας κατασκευής θωρακισμένα οχήματα KIRPI & COBRA, σαν αυτά που έστειλε στην Λιβύη κι ανατινάζονταν το ένα μετά το άλλο σαν πυροτεχνήματα, φαίνεται ότι έχουν σοβαρά προβλήματα κατασκευής.

Εκτός από το πεδίο των μαχών που τα… γυαλιστερά ΤΟΜΑ αποδείχτηκαν ανεπαρκή να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις, και στην καθημερινότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων τα προβλήματα ήταν πολλά.

Εικόνες, όπως αυτή από το 2018, στην επαρχία Χακάρι της Τουρκίας, που ένα Kirpi είχε ανατραπεί έχουν ουκ ολίγες φορές κοσμήσει τα ρεπορτάζ πολλών Μέσων Ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια. Τα οχήματα έχουν πρόβλημα. Η θωράκισή τους είναι ελαττωματική κι αντιμετωπίζουν κατασκευαστικά – δομικά προβλήματα, που προκαλούν ζητήματα ευστάθειας.

Τα ατυχήματα ήταν συχνά και η κυβερνητική προπαγάνδα βρήκε τρόπο για να το λύσει.

Φόρεσε βοηθητικές ρόδες στα οχήματα και έβαλε τους οδηγούς των ενόπλων δυνάμεων αλλά και της αστυνομίας, που χρησιμοποιεί τις εκδόσεις των Cobra να περάσουν από εκπαίδευση.

Επιστράτευσαν το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το οποίο άρχισε να μοιράζει ένα καλομονταρισμένο βίντεο, το οποίο γυρίστηκε υπό τις οδηγίες σκηνοθέτη και πλειάδας τεχνικών.

Όσο, όμως, και να προσπαθούν να κρύψουν τις αδυναμίες τους δεν γίνεται. Και όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, έχουν ρίξει τους Τούρκους στρατιωτικούς να μάθουν να οδηγούν χωρίς να φτάνουν στα όριά τους και να ντεραπάρουν τα θωρακισμένα – νεκροφόρες.

Βέβαια, όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, φρόντισαν να βάλουν και μερικά πυροτεχνήματα και κάποιες διελεύσεις από υδάτινα κολλήματα στα πλάνα, όμως πάντα τα οχήματα σε ευθεία πορεία, διότι στις στροφές… ο οδηγός χάνει τον έλεγχο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ